Necmi Perekli

Necmi Perekli

21 Ekim 2013 | Pazartesi

Oldu mu şimdi?

Trabzonspor kendi sahasında Sivasspor karşısında ilk yarının ilk 30 dakikasında önce Malouda ardından da Henrique'nin yakaladığı bariz üç pozisyondan faydalanmayınca rakip oyuncular hali ile havaya girdi.
Böylece Sivasspor beceriksiz Trabzonspor forveti karşısında daha da direnç kazanınca aradığı bir puanı yakalamak için rakip sahayı adeta kendi sahası gibi kullanmaya başladı. Buna ilaveten Fırat Aydınus'un fevkalade berbat yönetimi de maçın her halükarda tadını kaçırdı.

***

Eğer Sivasspor bu şartlar altında oyunu beraberliğe programlamayıp da üç puan peşinde koşsa ve ona göre düzen kursaydı acaba sonuç ne olurdu?
Bu maçta Trabzon adına ortada futbol ve ve futbolcu olarak hiçbir emare göremedik.
Trabzonspor adına şunu söylemek isterim:
Esasen bir istikrar çizgisi yakalanması galibiyet serisinden daha da önemlidir.
Zira dün on numara, bugün ise üç numaralık futbol oynamanın bir izahı olamaz.
Maç elden gidiyor fakat Adrian'ı forvet olarak dışarı alıyor; yerine savunma ve sağ bek oyuncusunu sokup ondan medet umuyorsunuz.

***

Bana biraz ters geldi. Yoksa biz de mi beraberliğe razı olduk? Yusuf için de iki kelime söylemek gerekir; yol yakınken aklını başına alsın. Dağınık, ne yaptığını bilemez, hatta ne oynadığı dahi belli değil.
Acaba kendisini dağıtmak üzere mi?
Yusuf'la Olcan'ın alan değişimi işi yaptıkları tarz yanlış. Bu şekil, oyunun akışı itibarı ile çaprazlama yapılır fakat yerlerini tamamen değişmek adına yönünü kaybetmek yanlıştır.
Savunmada ise yine dağınıklık başladı.
Demek ki Giray'ın yokluğu kendisini belli etti. Bu yokluk Mustafa'yı da dağıttı.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor