Necmi Perekli

Necmi Perekli

02 Eylül 2018 | Pazar

İşte Trabzonspor

Trabzonspor, Galatasaray derbisine başlarken bu maçı almanın zorluğunun bilinci ile müsabakaya çıkarak, oyuna son derece temkinli başladı.
Galibiyetin kilidi, 3'üncü dakikada, hiç kimsenin beklemediği bir anda Onazi'nin ayağından yakalanan golle açıldı. Bu gol, Galatasaray'ı bir nevi şoke etti.
Öyle ya, geçen hafta rakibini 6-0 gibi farklı bir skorla yenmenin rehaveti ile maça başlayan Galatasaray, sanırım kolay kazanacağı gafleti ile bir anda vurgunu yedi.
Attığı golden sonra da işin ciddiyetini bırakmayan Trabzonspor, 25'inci dakikada Anthony Nwakaeme ile ikinci golü de bulunca, sahada iyice Trabzonspor hakimiyeti vardı.

Panikleyen ve sinirlenen Galatasaray, en önemli oyuncusu Belhanda'dan da mahrum kalınca; son dakikalarda bordo-mavililer üçüncü golü de yine Anthony Nwakaeme ile kaydetti.
İlk yarının bu skorla bitmesi, ikinci yarı futbolunun Trabzonspor tarafından rölantiye alacağı ve ilk yarıdaki ambiyansın görülmeyeceği belliydi.
Zira bu yarıda 10 kişi kalan Galatasaray'ın büyük bir hata yapmadıktan sonra bordo-mavili kaleye inmesi, bu psikoloji ve moral ile mümkün değildi.
Nitekim, 70'inci dakikaya kadar bu şartlar ve görüntü altında maçın 4-0'lık skoru Trabzonspor için yeterliydi. Netice olarak Trabzonspor, mükemmel bir futbolla Galatasaray'ı uğurlarken, geçen haftaki farklı galibiyetinin de fiyakasını bozmuş oldu.
Bu maç, Trabzonspor'da birlik ve beraberliği bir hayli pekiştirdi.
Temennimiz, bu birlik ve bütünlüğün artarak devam etmesi.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.

GÜNÜN DİĞER YAZARLARI

SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor