Necmi Perekli

Necmi Perekli

23 Ekim 2018 | Salı

Böyle olmaz ki

Ligin üst sıraları için mücadele eden takımların puan kaybetmeleri, Erzurum karşısındaki Trabzonspor'un iştahını kabartmıştı. Direniş, arayış ve amacı üç puana ulaşma stratejisi üzerine kurulu Trabzonspor, genel taktikte bir miktar iyi göründüyse de uygulamada tempoyu yükseltemeyince pozisyon bulmakta bayağı zorlandı.
Yapı, karakter ve anlayış olarak farklı iki takım… Hadi Erzurum'u anladık ya Trabzonspor erken mi havaya girdi ne... Futbol adına çizilen grafik ilk yarı için iyi değildi. Futbol ve futbolcu yönünden görüntü ise istikrarsız. Trabzonspor'da futbol kalitesi haftası haftasına uymuyor. iki ileri bir geri... Yeterli paslaşma, alan ve adam paylaşımı özellikle de hücuma katılım yetersiz, bloklar arası iletişim düşük ve isabetsiz…

***

Oysa son birkaç maçtır, Trabzonspor'da bir iyiye gidişin, mücadele etmenin ve maçı kazanabilmenin pozitif yönden işaretlerini görmüştük. Ama ne var ki Trabzonspor bu önemli avantajını futbol adına pek iyi kullanamadı.
Aşırı sinirlilik, kontrolsüz davranışlar, sebepsiz meşguliyetler dünkü maçın Trabzonspor açısından hoş olmayan görüntüleriydi. Bakın bir defa daha hatırlatalım; bordomavili takımın çift santrfor oynaması doğru ama oynayış şekli yanlış.
Buna bir sistem ve düzen mutlaka getirilmelidir..
Erzurumspor'u kutluyoruz.
Haddini bilerek oynadı. Savunma yaptı ama oyunu çirkinleştirmediler.
Kontrataklarda Trabzon kalesi için tehlikeli oldular. Trabzon'a bir puan için geldiler. Hak ettikleri puanı aldılar. Valla "küme toto oynayanlar" kendilerine başka takım arasınlar bu Erzurum'u izledikten sonra…

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.

GÜNÜN DİĞER YAZARLARI

SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor