Oğuz Çetin

Oğuz Çetin

19 Ağustos 2012 | Pazar

Bu 11'le başlanmaz!

Maçın favorisi Fenerbahçe, Elazığspor karşısında neden zorlandı?

Elazığspor fizik kondüsyon açısından Fenerbahçe'den daha iyi durumda. Takım savunmasını ve organizasyonlarını doğru yerine getirdiler. Özellikle 10 kişi kalana kadar olan bölümde, rakibe boş alan bırakmadan, agresif, ikili mücadeleleri kazanmaları; Fenerbahçe'nin hücumdaki etkinliğini de kırdı.
Ancak esas sorun, ilk 11'de doğru oyuncuların tercih edilmemesiydi. Fenerbahçe topu kazandıktan sonra oyunu rakip sahaya yığması için kanat beklerinin ve iki ön liberonun oyuna etkili şekilde girmesi gerekiyordu.
Ancak ne Orhan Şam ne de Selçuk ve Mehmet Topal, bu özellikte değildi. Dolayısıyla oyunun içinde etkili olacak olan ön dörtlü rakip kaleden çok uzakta topla buluşup, etkisiz kaldılar.

Sahanın yıldızı ve en kötüsü kimdi?

Bana göre Tum sahanın yıldızıydı. Sadece attığı golden dolayı değil, özellikle Egemen ve Bekir'in de zaaflarından faydalanarak Elazığspor'un kendi sahasında her kazandığı topta kendisine atılan topları çok iyi koruyarak, takımının hücuma çıkmasını sağladı.
Bu da Fenerbahçe'nin 80 metrelik geniş bir alanda oynamasına sebep oldu. Ama Bekir ve Egemen ile Tum'a gerekli baskıyı uygulayabilselerdi; Fenerbahçe rakip sahada 40-50 metrede oyunu tutup, daha etkili bir futbol ortaya koyabilirdi.

Elazığspor 10 kişi kalmasına rağmen Fenerbahçe'nin golü bulamamasını neye bağlıyorsunuz?

Özellikle rakip 10 kişi kaldıktan sonra beklenen oyuncu değişikleri gerçekleşti. (Aslında ilk 11'de sahaya çıkması gerekenler oyuna dahil oldu) Bunun yanında riskler alındı ve rakibe ciddi bir baskı uygulandı. Aslında futbolun doğruları yerine getirildi. Bu etkili oyuncularla ikinci golün bulunması gerekirdi. Pozisyonlara girilmesine rağmen kale önünde son vuruşlarda yeterince becerikli olamadılar. Maçın berabere bitmesine rağmen Fenerbahçe'nin sonraki maçları için alınması gereken önemli dersler ortaya çıktı.
Yani Fenerbahçe, çoğunlukla sonradan oyuna giren oyuncularla ilk 11'de başlaması gerektiğini daha açık anlamış oldu.

Kaleci Mert için ne diyeceksiniz?

Mert, sevdiğim bir sporcu. En büyük handikapı uzun süredir Volkan'ın yedeğinde kalmış olması. Birden önemli görev alınca ciddi sıkıntılar yaşadı. Mert'in önünde zorlu bir süreç var. Sıkıntı aslında sadece Mert'te değil, savunma dörtlüsünde de var. Yobo bu dörtlünün içine mutlaka girmeli. Hasan Ali'yi sol beke koymak ona ağır bir yük getirdi.
Hasan'ın zamana ihtiyacı var. Sağ bekte de aslında sorun var. Gökhan'ın yokluğunda Mehmet Topuz o bölgeyi kapatabilirdi.
Topuz, Kuyt'un arkasında görev alacağına, sağ bekteki sıkıntıyı giderebilirdi.

Sıkıntı sadece savunma da mı?

Aslında hep söylüyorum Fenerbahçe'de oyuna direkt etki yapabilecek futbolcular ilk 11'de yer almalı diye. Maçı çevirebilecek oyuncuların takımın içerisinde olup yeteneklerini sahaya yansıtması, maç kazanma adına bir an önce sağlanmalı.

Transferdeki takviyeleri yeterli buldunuz mu?

Fenerbahçe'de Alex'ten sonra en önemli transfer Kuyt oldu. Dün attığı golle de yeteneğini ve oyununa etki edecek bir futbolcu olduğunu gösterdi. Bu arada Krasic'i de unutmamak lazım. Bu tip oyuncular verimliliği artıracaktır.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.

GÜNÜN DİĞER YAZARLARI

SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor