Oğuz Çetin

Oğuz Çetin

03 Eylül 2012 | Pazartesi

Orta saha yetersizi

Fenerbahçe, Sivas'ta neden kazanamadı?
Sivas'ta dün sahaya çıkan Fenerbahçe'nin her oyuncusunu isteği ve mücadele gücü nedeniyle takdir etmek lazım. Ancak ilk 11'de yer alan futbolcuların büyük bir çoğunluğunun yaratıcı özellikleri az, rakip kaleye doğru etkin olamazlar. Bunu daha önce de defalarca söylemiştim.
Dün Sow, Kuyt ve Alex'in ilk 11'de olması hücum zenginliği açından yeterli olmadı.
Kazanamamalarındaki en büyük sebep de Fenerbahçe'nin iki ön liberosundan birinin oyunun iki yönünü iyi oynayabilecek, sahadaki futbolun içine girebilecek tarzda olmayışı.
Ancak bütün bunların yanında Sivasspor'un ortaya koyduğu kazanma azmi ve mücadele gücünün alkışlanacak düzeyde olduğunu da gözardı etmemek gerekir.

- Alex dün Krasic'in sakatlığı nedeniyle ilk 11'de oynadı, sizce neden etkisiz kaldı?
Son dönemde yaşananların Alex'in motivasyonunda düşme yapması çok doğal. Ancak bu etkenin yanında fizik gücünün de iyi olduğu söylenemez.
Ancak Alex'in veriminin artması için orta alanda ona destek verebilecek futbolcuların da sahada olması şart.

CRİSTİAN ÖNEMLİ OYUNCU
- Sizce Cristian'ın ilk 18'de olmaması F.Bahçe'yi etkiledi mi?
Cristian'ın kadroya alınmayışının teknik, taktik dışında sebepleri varsa onu bilemem. Ancak Cristian gibi bir oyuncudan her zaman faydalanılmalı.

- İlk devrede Fenerbahçe, ikinci yarıda ise Sivasspor'un daha iyi görünmesinin sebebi neydi ?
Bunun en büyük nedeni Fenerbahçe'yi Fenerbahçe yapan top hakimiyetidir.
Top hakimiyetini artıracak oyuncuların ilk 11'de yer almaması Fenerbahçe'deki iki farklı oyunun sebeplerinden biri. İkinci yarıda top hakimiyeti yüzdesi bir ara neredeyse yüzde 67'ye 33 oranında Sivasspor lehineydi. Bu da Fenerbahçe'nin dün kazanamayışının en büyük göstergelerinden biridir.

SİVASSPOR ÇITA YÜKSELTTİ
- Aykut Kocaman ikinci yarıda Caner, Semih ve Stoch kozlarını doğru mu oynadı?
İkinci yarıda Aykut hocanın maçı kazanma adına yaptığı oyuncu değişiklikleri çok doğruydu. Ancak bizlerin beklentisi bu tarz oyuncuların ilk 11'de yer alması. Bu tip oyuncular ilk 11'de yer bulursa Fenerbahçe'nin oyun gücünün daha farklı olacağı kesin.

- Sivasspor ikinci yarıda alkışlandı. Sivasspor'daki gelişmeleri olumlu buldunuz mu?
Sivasspor, Rıza hocayla beraber başarı çıtasını her geçen gün yükseğe koyuyor. Rıza hocanın takım yapılanmasında kulübe kazandırdığı yabancı oyuncular da çok etkili.
Süper Lig takımları içerisinde futbol keyfi anlamında sporseverlerin izlemekten mutlu oldukları bir takım kurdular.
Maçın 90 dakikasında mücadele gücü yüksek hem de kazanma adına her türlü hücum varyasyonlarını deneyen bir Sivasspor izliyoruz. Bu da Sivasspor'un her geçen gün daha iyiye gideceğini gösteriyor.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.

GÜNÜN DİĞER YAZARLARI

SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor