Oğuz Çetin

Oğuz Çetin

21 Eylül 2012 | Cuma

İki büyük hata

F.Bahçe nerede hata yaptı da maçı 2-2'ye getirdiler?

Marsilya'nın çok güçlü bir rakip olduğunu unutmamak gerekirdi. Böylesine güçlü rakipler karşısında iki konuya çok dikkat edilmeliydi. Birincisi ve F.Bahçe'nin de son 20. dakikaya kadar çok iyi yaptığı takım savunması, alanları daraltmasıydı. Rakibe bu dar alanlarda baskı yapması çok doğruydu. İkincisi ise bu yaptıklarının yanında topu ayakta tutmak ve top hakimiyetini sağlamak çok önemliydi. Aslında F.Bahçe 65 dakika boyunca topun arkasında çok iyi savunma yapan, çok hızlı hücuma çıkarak iki gol bulan takım görüntüsündeydi.
Ancak maçın geneline baktığımızda oyunun hakimi ve daha etkili oynayan Marsilya'ydı.
Özellikle pas oyununu sağlayanların başında gelen Alex'in oyundan çıkarılması ve bu konuda ileride top tutma özelliği Bienvenu'ye görde daha iyi olan Sow'un çıkmasıyla F.Bahçe son 20 dakikada sadece savunma yapan takım hüviyetine büründü. Bu da Marsilya'nın daha etkili şekilde pas yapmasına ve kalemizde görünmesine neden oldu.

Alex'in ilk 11'de oynamasını nasıl buldunuz?

Çok doğru bir karardı. Maç içerisinde görüldüğü gibi top Alex'e geldiği zaman oyunu rahatlatan, topun takımında kalmasında sağlayan, en kötü şartlarda faul kazandıran bir oyun sergiledi. Aslında F.Bahçe'de tartışılması gereken konu Alex'in oyundan çıkarılması değil onun olmadığı zaman Alex'in özelliklerini yerine getirebilecek bir başka oyuncunun olmamasıdır.
Alex hâlâ takımın en büyük rolünü üstlenmiş olan bir oyuncu durumunda.

-Yenilen gollerde Volkan hatalı mıydı?

F.Bahçe'nin yediği gollerde kaleci Volkan'ın bariz hatası yoktu. Asıl sebep top hakimiyetini kaybettikten sonra Marsilya'nın sürekli kalemizde görülmesi bu şekilde orta saha ve savunmayı yıpratmaya başlamasının sonunda goller geldi.
Bir takım sadece topun peşinde koşarak ayakta kalamaz. Ve ciddi şekilde yıpranır. Rakibe bu kadar top hakimiyeti vermek ve pas oyununa müsade etmek rakibin motivasyonunu yükselterek gol yollarında sıkça görülmelerine sebep olur.

Bu gruptan çıkabilir mi?

F.Bahçe, her ne kadar 2-0'dan 2-2'ye gelen bu maçta iki puan kaybetmiş olsa da bunu telafi edebileceği 5 maçı daha var. Ve kadrosundaki kaliteli oyuncularla bu gruptan rahat çıkacaktır.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.

GÜNÜN DİĞER YAZARLARI

SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor