Oğuz Çetin

Oğuz Çetin

30 Eylül 2012 | Pazar

Konsantrasyon!

Bazı olayların ardından Fenerbahçe'de teknik adam ile oyuncular arasındaki bağın koptuğu görünüyor.
Hocanın uygulamaları oyuncuların motivasyonunu etkilemiş görünüyor.
Hiçbir dönemde bu kadar hareketsiz, ruhsuz bir şekilde sahada yer almamışlardı. Yani Fenerbahçe sahaya kazanmak için çıkan bir takım görüntüsünde değildi. Burada üzücü olan Fenerbahçe formasını giyen her oyuncunun öncelikle kulübüne karşı takımına ve arkadaşlarına karşı bir aidiyet duygusu olması lazım. Bana göre oyuncular bugüne kadarki uygulamalardan dolayı bu seviyeye gelemediler.
İlk yarıda Fenerbahçe iyi değildi.
İkinci yarıda Alex ve Stoch çıkınca çift forvete dönüldü ama Kasımpaşa'nın etkinliği daha da arttı. Biz önce işin psikolojik tarafı üzerinde durduk. Teknik ve taktikle açıdan da analiz yapmak lazım. Fenerbahçe oyunsal anlamda da ne oynadığını tam gösteremiyor.
İster çift ister tek forvet oynasın oyun planı görünmüyor.
Günümüz futbolundra oyun planını destekleyecek olan en önemli unsur öncelikle takımın fiziksel olarak yerinde olması ve motivasyonlarının da yüksek olup kazanma azmine, istek ve arzusuna sahip olmaları çok önemli.
Fenerbahçe Süper Lig'deki bir çok maçında zaten çift forvet oynamalı ancak bir oyun planı içerisinde her bir oyuncunun kendi mevkilerinde ne yapmaları gerektiğini bilerek çıkmaları kaydıyla.
Bunu yerine getirirlerse Fenerbahçe her maçta çift forvet oynayabilir. Görünen o ki Fenerbahçe kaç forvetle oynarsa oynasın oyunun savunma ve hücum bölümlerini birlikte oynayamıyor.
Bence oyuncuların konsantrasyonlarında problem var. Fenerbahçe başarılı olabilmesi için öncelikle takım içindeki konsantrasyonu çözebilmeli.
Yoksa işi kolay değil...

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.

GÜNÜN DİĞER YAZARLARI

SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor