30 Eylül 2019 | Pazartesi

Doğru kurgu doğru hamleler

İki takımın hafta başlarken 6 ve 5 puanları vardı. İstim üstündelerdi özetle. Sıkıntı çok büyüktü iki tarafta da.
Kazananda da, kaybedende de hiçbir şey eskisi gibi yorumlanmayacaktı maç sonunda!
Trabzonspor tribünleri adeta sakat oyuncularının yerine tribünleri tıklım tıklım edip eksik kapatma telaşındaydı. Şehrin dar sokaklarında maç öncesi müthiş bir kalabalık gözlemlemek mümkündü. Özetle şehir kazanmaya odaklanmış, takımını da bu açmazdan çıkarmak nihetindeydi adeta.
Topu biraz daha rakibine verip pozisyon alan bir başlangıç yaptı Ünal Karaman ve oyuncuları karşılamaya.
Kontrollü oyun sayesinde kalesinde pozisyon vermezken rakip kaleyi de ara ara yoklayan bir Trabzonspor izledik, sonra gol geldi.

***
Gol sonrası öne ve riskli gelen Beşiktaş ve daha öz güvenli sahaya yayılan bir Trabzonspor izledik. Sosa takımını müthiş yönetirken, attığı gollerle adeta gecenin yıldızı oldu.
Karaman'dan gelen Kamil Ahmet kurgu hamlesi sürpriz gibi değerlendirilse de müthiş "doğru" olarak tabelaya da yansımış oldu.
Kurgusal anlamda iyi bir Trabzonspor maç başında daha rahat, başkan krizli Beşiktaş ise daha stresliydi saha içi görüntüsüyle. Bu durum skoru artıran, belirleyen önemli bir faktör olarak değerlendirilmeli.
Trabzonspor yokluktan bir önemli kurgu çıkarmış oldu içe yönelerek.
Kurgu doğru, hamleler ondan da doğru gelince bir büyük maç, bir krizi fırsata çevirme maçı olarak daha tarihte yerini aldı. Karaman ve öğrencileri yoklukta çok doğru işler ve sempati ürettiler. Yine o yola giriliyor.
Bundan taviz verilmemeli.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor