20 Haziran 2012 | Çarşamba

Beşiktaş'ın çocukları!

Liderlik özellikleri yüksek teknik direktörlerin başarı yüzdesi yüksek olur. Kulüp yöneticiliğinde bilgi, beceri dağarcığı zenginliği de başarı için önemlidir. Ama yetmez! Otorite, sevk ve idare yeteneğinin büyüklüğü, saygınlık da başarıda önemli yer tutar.
Mustafa Denizli, Fatih Terim ile Samet Aybaba "lider" yönleriyle kendilerini kabul ettirmiş teknik direktörlerdir. Terim ile Aybaba'nın başarılarında "liderlik" özelliklerinin yanı sıra altyapıdaki gençlere gösterdikleri ilgi, inanç ve"oynama şansı" tanımalarıyla dikkat çekiyorlar.
Semih Kaya ile Emre Çolak'ı geçen sezon çoğu maçta izledik.
Arda Turan, gösterdiği müthiş sıçramalar sonucu Galatasaray ve Milli Takım derken kendini Atletico Madrid'de buldu.
Giderken kulüpten alacağı var mıydı, bilmem! Olsaydı "Beşiktaş'ın çocuğu" Nihat Kahveci gibi sayesinde para, şöhret kazandığı eski kulübünü şikayet edip UEFA üzerinden 400-500 bin euro'luk faizi, avukat masraflarıyla birlikte fatura ettirir miydi?
Oysa o Nihat ikinci dönüşünde 3 yıl maaşı tıkır tıkır ödenirken futbol olarak Beşiktaş'a hiçbir şey vermeden çok şey aldı!
Hem para, hem şöhret!..

Aranan kan
Siyah-beyazlı formaya 11 yıl hizmet eden Samet Aybaba da "Beşiktaş'ın çocuğu" sayılır.
Kaptandı, başarılıydı, dürüsttü!
Dürüstlüğünden; 2008-2009 sezonunda çalıştırdığı Gençlerbirliği'ni satmadı, Beşiktaş'ı 2-1 ve 3-0'lık skorlarla iki kez yendi.
Vay, sen mi yenersin; o gün bu gün bazı taraftarlar Samet'i sevmez oldu! Oysa Samet, borç batağındaki Beşiktaş'a "aranan kan"dı. Çünkü, altyapıya verdiği önemle biliniyordu. Başkan Orman da böyle bir hocayı aradığına göre, gerisi teferruattır...
Beşiktaş, "çocuğu" Samet'le şampiyonluk da kazanacak, içinde bulunduğu "borç batağı" ndan da kurtulacaktır...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.

GÜNÜN DİĞER YAZARLARI

SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor