02 Ekim 2013 | Çarşamba

Özgüven kaybı

Beşiktaş, favori olarak gösterildiği Galatasaray ve Antalyaspor maçlarını yitirdi. 6 puan önemli kayıp!
Asıl önemli olan; futbolcuların, özgüvenlerini yitirmemeleri, daha başka yenilgiler alabileceklerini bilmeleri, hatalarını saptamalarıdır. Bunu yapabilirlerse eski beğenilen, kendilerine liderlik kazandıran oyunlarına dönerler.
Beşiktaş'a liderlik kazandıran oyun biçimi; bloklar arasında uzun boşluklar bırakmaması, rakibe tüm sahada baskı yapması, çok koşmasıydı. Öyle ki; Fernandes'in bile çok koştuğunu görmüştük! Çünkü Portekizli'nin fizik gücü çok iyiydi! Bir başka ve önemli görüntü; Beşiktaş'ın "takım savunması"nı yaptığıydı.
Kuşkusuz; Beşiktaş'ın, etkili oyununda Fernanses, Oğuzhan, Olcay, Veli ve Atiba'nın orta sahadaki performansları en büyük faktördür. Atiba, Ramon, Gökhan Töre gibi yenilerin takıma kısa sürede uyum göstermeleri, Escude'nin; kendini bulup, kalitesini kanıtlaması dikkat çeken diğer önemli faktördür!

Fernandes kayıplarda
Beşiktaş'ta iki yenilginin öncesinde gördüğümüz diğer önemli özelliği; kolay top kaybetmemesi, kaptırdığı topu rakipten geri almasıydı! Fernandes'in etkisinin az olduğu durumlarda Beşiktaş, önemli bir eksiklik hissetmiyordu!
Bunun başlıca nedeni; Beşiktaş'ta"takım oyunu"nun oturmuş olmasıydı. İlginçtir ki; zayıf rakipler karşısında futboluyla devleşen Fernandes, kritik ve derbi maçlarda kayıpları oynuyor.
Son iki yenilgide olduğu gibi!
Beşiktaş'ın, yediği gollerin başlıca nedeni; bireysel hatalardır!
Özellikle"alan savunması" ndaki bilgisi zengin olan Escude, son iki yenilgide hayal kırıklığı yarattı.
Oğuzhan'ın yokluğu özellikle ofansif oyunda önemli kayıp!
Onsuz Beşiktaş'ın hücumlarda etki kaybının olduğunu her maçta görüyoruz.
Bilic'le "etkili oyun" anlamında çok şey kazanan Beşiktaş cezalı Hırvat teknik adamın yokluğunu çok net hissediyor.
Liderlik kazandıran özgüvenini yitirirse, puan kayıplarının arkası gelmez. Dikkat!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor