01 Ekim 2014 | Çarşamba

Kötü zemin, kötü futbol

Bursaspor maçının ilk yarısı ile berbat zemin ve hava koşullu Eskişehirspor maçları dışında; genelde iyi futbol oynayan Beşiktaş, önemli eksikler nedeniyle daha iyisini yapamıyor. Örneğin en büyük eksiği; hücum özelliği de olan bir sağ bekin yokluğu.
Hücum oyuncusu zengini olan Beşiktaş'ta en dikkat çeken ve göz dolduran oyuncu; şu sıralar Olcay Şahan... Gol vuruşlarındaki becerisini geliştirirse gol sayısını yüksek tutar.

Son kurban Pektemek

Beşiktaş'ın başarıda süreklilik gösterememesi en önemli eksikliği. Bu zaafta bozuk saha zeminin etkisi çok!..
Bozuk zeminler, değerli birer oyuncu olan Oğuzhan, Olcay, Gökhan Töre, Sosa, Demba Ba, Cenk Tosun, Mustafa Pektemek'in daha verimli olmalarını engelliyor. Daha kötüsü; sakatlanmalarına yol açıyor.
Son kurban Mustafa Pektemek.
İyi futbol ve iyi futbolcudan beklenen verimin alınmasının koşulu; iyi saha zeminidir. Kötü zeminler, futbolun yüksek tempoda oynanmasını, futbolseverin keyifli futbol izlemesi engellemekte!
Keyifli futbolu izleyene, yıldız futbolcular sunar.
Kaliteli, yıldız futbolcu kolay yetişmiyor, kolay alınamıyor!

Ronaldo ve Hilbert nerede?

Kulüpler, böylesine zorluklarla var olmaya çalışırlarken hoş görülemeyecek bazı hakem hataları ligin ve kulüplerin kaderini belirliyor! Örneğin Çaykur Rizespor maçında Beşiktaş'ın net iki penaltısının verilmemesi, Beşiktaş maçında Eskişehirspor'un net golünün ofsayt uydurmasıyla sayılmaması... Öyle ki; hatalar, MHK Başkanı Zekeriya Alp'in bile isyanına neden oldu!
Beşiktaş'ın puan kayıplarında "kötü oyun" kurgusu da önemli etken. İyi oyun, geriden başlarsa ileri uca da olumlu yansır. Beşiktaş, oyunu geriden iyi başlatamıyor. Zira oyunu geriden başlatacak stoperi yok! Eskiden vardı.
Örneğin; Ronaldo ile sağbek Hilbert.
Bu ikili gibisi Beşiktaş'a gelmedi!
Gelir mi? Aransa bulunur!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor