05 Ağustos 2015 | Çarşamba

Şampiyonluk şansı!..

Kâhin olmaya gerek yok! Görünen köy kılavuz da istemez!
Görünen şudur:
Beşiktaş, yeni stadına ancak ligin ikinci yarısında kavuşabilir! Bu süreçte toplayabileceği puanlar, şampiyon olmasına yetmez! Gomez, Quaresma transferleri zoru başarması için yetmeyebilir! Quaresma ve Gomez büyük oyuncular ancak bu kapasiteleri ipi Beşiktaş'a göğüsletmeye yeterli olmayabilir!
Bir takımın şampiyon olabilmesi için "takım" olması, kadronun oturması gerekir.
Bu da kısa sürede gerçekleşmez!
Galatasaray ile Fenerbahçe bu konuda avantajlı kulüpler.

Kısa sürede olmaz!

Kaldı ki; Beşiktaş orta sahanın, Atiba gibi ikinci sigortası olan Veli'yi yitirdi!
Veli'nin 6 aydan önce eski sağlığına kavuşamayacağı söyleniyor. Olası Gökhan İnler transferinin Atiba ve takıma uyumu zaman ister. Tolga'dan gelen haberler de umut artırıcı değil. Bir tek Oğuzhan yetmez! Umutlar Sosa ile hücumculara yani; Quaresma, Gökhan Töre, Olcay, Gomez, Cenk Tosun, Mustafa Pektemek, Ömer Şişmanoğlu'na kalıyor.
Beşiktaş'ın bu eksiğini kapatacak olan; "Takım" olmaktır! Bu da kısa sürede gerçekleşecek olgu değildir.
Beşiktaş'ın genç, dinamik, enerjik, çok koşan, mücadele etmekten yılmayan takım olması da yetmez!

Atı alan Üsküdar'ı geçmesin

Beşiktaş'ta tedirginlik yapan iki gerçek var. O da Quaresma ile Oğuzhan'ın fizik güç yetersizliği 90 dakikayı aynı performansla tamamlamaya yetmez. Bu fizik güç yetersizliğini Oğuzhan'da sık sık gördük! Fizik gücünü artırırsa Beşiktaş'a katkısı büyük olur.
Quaresma'nın Beşiktaş için avantajı; kalitesi ve tekniği… Portekizli yıldız ile Oğuzhan'ın fizik güçlerini artırması durumunda Beşiktaş'ın şampiyonluk şansı yükselir. Hatta en şanslı takım olur. Elbette Gomez'i, Töre'yi, Şişmanoğlu ile Olcay, Pektemek'i, Cenk Tosun'u unutmadık.
Onlar da iş bitirici.
Ancak, öncelikle "Takım" olunmalı!
Olana dek umarım atı alan Üsküdar'ı geçmez!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor