10 Şubat 2016 | Çarşamba

Yetenek ve beceri!

Ali'nin külahı Veli'ye, Veli'nin külahı Ali'ye hesabı; Beşiktaş, stoper Ersan'ı Çin'e sattı, yerine Delgado ile Marcelo'yu aldı. Sene sonu da Gökhan Töre'yi Atletico Madrid'e kaptırırsa kayıp sayılmaz.
Transfer işi ince hesap ister. Kılı kırk yaracaksın. Rahmetli Başkan Süleyman Seba böyle yapar, Beşiktaş'ı borç batağında boğmazdı. Fikret Orman başkan ders almış olacak ki savunmada uykularını kaçırtan hatalara son vermek için kolları sıvadı iyi de yaptı.
Veli'nin ardından Tolgay'ın dönmesi orta sahaya canlılık getirecektir. O canlılık Beşiktaş'ın futboluna keyif katacaktır.
Beşiktaş'ın futbolu çabuk, bol ayağa paslı oyundur. Bu oyunla Beşiktaş, pozisyona rahatlıkla girebiliyor.

Yüksek tempolu oyun
Orta sahada Oğuzhan ile Tolgay, Beşiktaş'ın hücumlardaki en etkili ikilisi.
Bu ikiliyle Gomez, golünü atmakta fazla zorluk çekmeyecektir. Tolgay ve Oğuzhan'la Beşiktaş'ın hücumlardaki oyunu yüksek tempolu olacaktır.
Kerim yetenekli, topla çabuk ve kaleye şut atmayı düşünen bir oyuncu. Beşiktaş tam kadro çıktığı maçlarda kolaylıkla puan yitirmez.
Forvetteki öteki etkili hücumcu Olcay Şahan. Olcay'ın en önemli özelliği; rakip savunmanın arkasına bir şekilde sızıp kaçması, pozisyon aramasıdır. Buluyor da. Ancak son vuruşları golle sonuçlandırma becerisi gösteremiyor. Becerebilse gol yarışında Gomez'le çekişir. Olcay'da olmayan gol atma becerisini Kerim Frei'da görüyoruz. Kaleciyle karşı karşıya kaldığı pozisyonları gol yapma becerisi çok yüksek. Acemice goller kaçırdığını görmedik. Topa ayağını iyi koyuyor.
Kısmetsizliği; Şenol Güneş'ten ilk 11 için forma alamaması. Bir defa giymiş ama gol atamamıştı. Demek ki gol için kenarda beklemesi gerekiyor!

Gerçek takım oyuncusu
Eski F.Bahçeli Semih Şentürk gibi nöbetçi golcü! Oysa Gomez gibi Olcay'a da benzer pozisyonlar geliyor.
Ama Gomez'deki son vuruş becerisi Olcay'da yok. Kim bilir bir ikisini atsa yolu açılacak, şanssızlığını kıracak.
Oysa iyi niyetli, çok koşuyor, çok çalışıyor, top alıp top veriyor. Yetenek Allah'ın kullarına verdiği nimettir.
Beceri ise çalışarak elde edilir. Yeteneksizlikleri, becerikli olmalarını engelliyor.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.

GÜNÜN DİĞER YAZARLARI

SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor