08 Eylül 2019 | Pazar

Panik yaptık

Böyle maçlar her zaman zordur. Erken gol böyle maçlar için çok önemlidir; hem insiyatifi ele almak için. Hem de rakibin direncini kırmak için. 49. dakikada 2'si direkten dönen top olmak üzere 4 net pozisyonumuz var.
Bunları gol yapamayınca ve dakikalar da geçtikçe set oyunu oynayan ve iyi kapana Andorra'nın direnci ve motivasyonu daha da arttı.

Esasında Andorra'nın böyle oynamasını bekliyorduk zaten.
65 maç oynamız ve hepsini de kaybetmiş bir takımından da bu beklenirdi.
Böyle rakipleri karşı oynanan karşılaşmalarda iki kenar oyuncusu çok önemlidir. Fakat biz tercihlerimizi iki 10 numarayı oynatarak yaptık.
Fomda olan iki oyuncuyu (Efecan ve Emre Kılınç) Andorra karşısında kullanabilirdik. Maça onlarla başlayabilirdik. Kapalı savunmaları açmak için oyunu kanatlara yaymak şart.

Doltur-boşalta yönelince, Andorra savunmasının direnci ve motivasyonu arttı. Şutör ve adam eksilten oyuncumuzun olmayışı da, rakibini dengesini bozmamızda sıkıntı yaşamamıza neden oldu.
Böyle oyunlar için, set hücumları ve Enes Ünal gibi pivot golcüler gerekli. Enes ilk 11'de olabilir, ya da sonradan girebilirdi.
Başta da söylediğim gibi bölyle maçlar zordur. Son dakikalarda duran toptan attığımız golle galip gelmek de önemlidir.
Bazen istediğiniz oyunu oynamayazsınız ama gerekli olan puanları alırsınız. Biz dün gece gol geciktikçe panik yaptık. Ama son dakikalarda da olsa golü bulup 3 puanı aldık.
Ozan Tufan'ın attığı golle 3 puanı almayı başaran A Milli Takımımız, Moldova maçı öncesinde son dakikalarda da olsa önemli bir moral buldu.
Moldova maçı da bunun kopyası olacaktır.
Orada da oyuncu tercihleri ve oyun kurgusunu, bu maçtaki yanlışları doğru analiz ederek saha içinin mutlaka daha iyi olması gerekir.
Ozan Tufan'ın golüyle gelen 3 puan, kalan 5 maçımız öncesi yolumuzun açık olmasını sağladı.
Bu galibiyetle yola devam ediyoruz.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor