11 Eylül 2019 | Çarşamba

Kara göründü

Oynadığımız Andorra ve Moldova maçlarında Milli Takım'ın performansı belki oyun olarak yeterli gözükmedi ama bu tip fast food turnuvalarda oyunu erteleyip, skoru elde etmeniz çok daha önemli. Turnuva bittiğinde iyi veya kötü oyununuz değil, alınan galibiyetler değerlidir. Biz de iki maçta 6 puan alarak önümüzü görme adına ciddi adımlar attık.
Andorra maçında orta saha ve hücumda adam eksilten oyuncu eksikliğini yaşamıştık. Moldova karşısında da aynı problemi gördük.
İki maça da baktığımızda bunun en büyük nedeni, orta saha ve hücum oyuncuları birbirini tamamlayan isimler değil. Zaman zaman saha içi organizasyonunda sıkıntı yaşasak da bireysel oyuncu performansı ve yetenekleriyle bunları çözmesini bildik. Bu noktada bunu başarabilmek de önemlidir.

Üst üste alınan iki galibiyetten gelen 6 puan çok önemliydi.
Turnuvanın bundan sonraki kısmı tabi ki daha zor. Ama bu galibiyetler sonraki 4 maça daha moralli, daha motive bir şekilde çıkmamızı sağlayacak. Eksik oyuncular da geldikten sonra bu zorlukların altından kalkabiliriz. Bu potansiyeli Fransa maçında bize gösteren bir milli takıma sahibiz. Bu, milli takımımız için en önemli artı.

Andorra maçında Ozan'ın attığı golün önemini de es geçmemek gerek. Son dakikalarda gelen o gol bize sadece 3 puanı getirmedi, Moldova maçındaki dünkü oyunun ve skorun da habercisiydi.
İstanbul'da Andorra'yı farklı yensek oluşacak atmosfer Moldova maçına olumsuz da yansıyabilirdi.
Ama gecikmeli gelen o golle alınan kritik galibiyet, oradan dersler çıkarmamızı sağladı. Bu maçtaki performansımıza olumlu yansıdı.
Oyun içinde tabi ki gel-gitler yaşadığımız anlar oluyor. Bunun nedeni; yeni bir kadromuz var.
Oyuncuların yeni oyun pratikleri ile birbirlerine uyumları artıyor. Saha içi organizasyonumuzun da her maç daha iyiye gideceğini düşünüyorum.
Çünkü bu milli takımı ve bu gençlerimizi Türk halkı çok sevdi.
Grupta bizim yarışımız Fransa'dan çok İzlanda ile… Hem bizim iki maçta aldığımız 6 puan, hem de İzlanda'nın Arnavutluk'tan mağlup ayrılması bize büyük avantaj getirdi.
İzlanda'yı burada yenersek Avrupa Şampiyonası'na gideceğiz.
Yani… Yüzde 90 kara göründü.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.

YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI

TÜM YAZILARI

GÜNÜN DİĞER YAZARLARI

SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor