12 Ekim 2019 | Cumartesi

İnanmak

Hem bizim için hem de Arnavutluk milli takımı için telafisi olmayan bir maçtı.
Saha içinde oyuncularımızın istek, arzu ve coşkusu gayet iyiydi.
Özellikle zaman zaman oyun olgunluğumuz ve saha içi başta olmak üzere, hücum organizasyonumuz çok iyi olmasa da Andorra maçı gibi son dakikada attığımız golle galip gelmesini bildik.
Bu bizim için çok önemliydi.
Yalnız şunu da söyleyelim; özellikle hücumda kenarlarda hem Cengiz'in sakatlığı hem de birebir de oyuncu eksilten oyuncu profili olmadığından, pozisyon üretmekte zorlandık ve Andorra maçının kopyasını Arnavutluk maçında da yaşadık.
H H H
Ne kadar kaliteli olsak da, onların da saha içindeki özellikle fizik kaliteleri ve taktik disipline bağlı kalarak oynamaları nedeniyle, bizim hızlı hücuma çıkışlarda hatalı pas tercihlerimiz, daha erken gol bulmamızı da engelledi.
Böyle turnuvalarda kötü oynadığın maçları kazanabilmek becerisini göstermek çok önemli. Turnuva bitip Avrupa şampiyonasına gittiğimiz zaman kimse bu maçları, 'Yok kötü oynamışız, rakip pozisyon kaçırmış' diye hatırlamaz. Herkes fırtınaya değil, tekneyi limana yanaşıp yanaştırmadığına bakar.
Fransa'nın İzlanda'yı yenmesi, bizim için Fransa maçını liderlik açısından çok önemli bir duruma getirdi.
H H H
Milli takımımızın özellikle savunma, orta saha, hücum hattında birbirini tamamlayan oyuncu eksikliği de var. Bunların başında da saha içinde fark yaratacak Yusuf Yazıcı gibi bir oyuncunun, Milli Takım'da forma giymesi hücum çeşitliliğini olumlu yönde artıracaktır.
Yalnız milli takımın bu oyunu, oyuncular tamlamasından değil, oyun esas tamlaması ile saha içindeki kalite farkını da ortaya çıkaracaktır.
Nitekim fizik kalitesi yüksek Arnavut Milli Takımı'na karşı, oyuncu kalitesi yüksek milli takımımızın, bunu saha içindeki oyunuyla da farklı seviyeye çekmesi gerekir.
Milli takım oyuncularımızın, galip geleceğine inanarak, son dakikalara kadar Andorra maçı gibi bu maçta da oyundan kopmayıp kazanmaları alkışı fazlasıyla hak ediyor.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor