Serkan Yetişmişoğlu

Serkan Yetişmişoğlu

11 Aralık 2014 | Perşembe

Rotasyon tutmadı

Bursaspor, kupada büyük bir fırsatı resmen elinin tersiyle itti. Grubun iki favorisinin ilk mücadelesinde 2 takım da büyük ölçüde rotasyona gitti. Bursaspor, Karabük deplasmanı öncesi 8'li bir rotasyon yaptı. Civelli, Belluschi, Volkan Şen ve Şener'i dinlendiren Şenol Güneş, ideal 11'in 4 vazgeçilmezi kaleci Harun, Aziz Eraltay, Josue, Fernandao'yu ise yedek soyundurdu.
Genç kaleci Okan Kocuk ilk resmi maçına çıkarken, 17 yaşındaki 2 yetenek stoper Ertuğrul Ersoy ile Enes Ünal ve 19 yaşındaki A milli oyuncu Ozan Tufan 11'deydi. Altyapıdan yetişen bu gençlere Serdar da eklenince, altyapı orijinli 5 ismin aynı anda oynaması Bursa için altı çizilmesi gereken bir kazanımdı.
Ancak orta sahadaki Traore ve forvet arkasında görev yapan Holmen bir hayal kırıklığı yarattı. Göbekten olgun atak geliştirmekte zorlanan Timsah, üretken olamadı. Sadece soldan Ozan İpek ve Emre'nin bindirmeleriyle gol arayan Bursa, golü de duran toptan buldu. Ozan İpek'in etkili kornerine bomboş kafayı vuran Şamil, sahalara golle döndü.

Josue penaltı kaçırdı
İkinci yarının ortalarında Güneş, Holmen ve Traore'ye kenara alıp Bekir ve Fernandao hamleleriyle ofansa takviye yaptı. 68'de çift forvete dönen Bursa, ileride Enes ve Fernandao, sağda Bakambu, solda da Ozan İpek ile oyunu rakip yarı alana yıkmaya çalıştı. Bu 3 forvet, 13 dakika da olsa ilk kez aynı anda oynadılar.
Grup liderini belirlemek açısından önemli olan bu ilk randevuda, son hamleyi de Josue ile yapan Bursa, orta alandan beklenen pasları çıkaramadı. 90'da Bakambu'nun düşürülmesiyle verilen penaltıyı Josue, kaleciye nişanlayınca Bursa, fırsatı kaçırdı.
Grubu lider bitiren, bir sonraki turda yapılacak tek maçı evinde oynama avantajını sağlayacak.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
Etiketler :
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor