Sinan Vardar

Sinan Vardar

04 Eylül 2014 | Perşembe

Destek zamanı

2014-15 sezonu geçen hafta başladı.
Umarım futbol kalitesinin yüksek olduğu, sakatlıkların olmadığı ve en önemlisi fair-play'in ön planda olduğu bir sezon yaşarız. Takımlar bu yıl da çok büyük paralar harcadı.
Beşiktaş, G.Saray ve Trabzon yaptıkları sükse transferlerle dikkat çektiler. Her zaman tekrar ediyorum ama umarım kulüplerimiz bu pahalı transferler yüzünden daha da borç batağına girmemiştir.
Lig başladı ve yine sokakta karşılaştığım her Beşiktaşlı aynı soruyu soruyor; "Beşiktaş bu yıl şampiyon olur mu?"
Gözlemlediğim şu ki; Beşiktaşlılar artık artık takımlarının gücüne güveniyorlar.
Artık şampiyonluk zamanının geldiğini düşünüyorlar.
Beşiktaş, genç ve koşan bir ekip, 2009'dan bu yana da başarıya aç. Siyahbeyazlılar sezon başında yüksek formu yakaladı. Bilic'e düşen görev bu yüksek formu diğer haftalarına yaymak.
Siyah-beyazlı futbolcular, dünya devi Arsenal karşısında bile son ana kadar koştular, mücadele ettiler. Pes etmeyen oyun anlayışı beni de umutlandırıyor.

Gençlere güvensin yeter

Yönetim de büyük bir özveri yaparak Demba Ba gibi bir yıldız futbolcuyu kadroya dahil etti. Demba Ba gelir gelmez takıma inanılmaz bir hava kazandırdı ve büyük transfer olduğunu kanıtladı.
Doğrusunu söylemek gerekirse Ümraniye'de bugünlerde bahar havası esiyor.
Beşiktaş'ın sağ kanadında bir sorun olduğu bir gerçek ama teknik direktör Bilic'in yeni transfer Jose Sosa'yı sağ kanatta kullanıp Oğuzhan Özyakup'a genç yaşında 10 numara pozisyonu teslim edeceği konuşuluyor.
Bilic'in genç oyunculara sahip çıkması ve onlara güvenmesi beni çok mutlu ediyor. Sadece Oğuzhan değil, Beşiktaş'ın altyapısında yıldızları parlayan Atınç, Furkan, Ümit gibi gençlere forma vermesini temenni ediyorum. Atınç'a hep güvendim, sağolsun yüksek formuyla Ümit Milli Takım'a seçildi. Atınç'ın bu başarısı beni çok mutlu etti.
Genç Ümit'ten de patlama bekliyorum.
Slaven Bilic, günlük başarıların yerine gençlere yatırım yaparak uzun yıllar hafızalardan silinmeyecek bir takım oluşturmanın peşinde. Umarım Hırvat hoca gençlere güvenmekten hiç vazgeçmez.

Özlediğimiz görüntüler
Ancak gerçekleri de göz önünde bulundurmak gerekir. Beşiktaş stadı yapılmakta olduğu için maçlarını Olimpiyat Stadı'nda oynamaya devam edecek.
Stadın bitmesi bu sezonun ortasını bulacak.
Bu Beşiktaş'ın işini zorlaştırıyor ama bugünlerde Beşiktaş taraftarına çok büyük iş düşüyor. Beşiktaş, taraftarlarıyla bütünleştiği, birlik olduğu zaman engelleri daha kolay aşacaktır.
Taraftar takımına sahip çıkmalı. 10 bin olan kombine satışı daha da artmalı.
Çünkü Beşiktaş'ın pes etmeyen futbol anlayışı daha fazla desteği hak ediyor.
Mersin deplasmanında, son kongrede birbirlerine rakip olan Fikret Orman ve Serdal Adalı'nın birlikte maç izlemeleri beni çok sevindirdi. Beşiktaş'ın birlik beraberliği açısından çok güzel bir görüntüydü. Umarım camiadaki tüm küskünlükler sona erer ve Beşiktaşlılar kenetlenip başarıya odaklanır...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor