Sinan Vardar

Sinan Vardar

04 Aralık 2014 | Perşembe

Şampiyonluk yolu

Sezon başında Beşiktaş'ın şampiyonluğun bir numaralı adayı olduğunu belirtip, F.Bahçe ve G.Saray'ın büyük sıkıntılar yaşayabileceklerine işaret etmiştim. Dediğim gibi oldu.
Birçoklarının potansiyel üçüncü olarak gördüğü Beşiktaş, şu anda ligin. Bu alkışlanacak bir başarı.
Gözümü kapatıp bu sezon oynanan maçları değerlendirdiğimde, Kara Kartal'ın bulunduğu yere hakkıyla geldiğini söyleyebilirim. Ancak bu yetmez! Beşiktaş daha iyi olmalı, daha başarılı sonuçlar almalı. Beşiktaş genç, koşan kadrosu ve süper transferleri Sosa-Demba Ba ikilisi ile rakiplerine fark atmalıydı.
Bu kadar kötü G.Saray'ın bir, aynı şekilde kapalı kapılar ardında büyük sorun yaşadığı belli olan F.Bahçe'nin iki puan önünde olmamalıydı.
Tamam Beşiktaş'ın stadı yok, her hafta deplasmana çıkıyor, büyük maddi sıkıntılarla boğuşuyor; ama Kartal puanlar farkıyla zirvenin tek hakimi olmalıydı.

Aman Bilic dikkat!

Beşiktaş göze hoş gelen futbol ortaya koyuyor. Hemen hemen her maçta rakibine üstünlük sağlıyor fakat inanılmaz basit hatalardan yenen goller ve yaşanan motive sorunu artık gözler önünde.
Hakkını verelim, bu takımı kuran ve zirveye oturtan Bilic. Hırvat teknik adam çok iyi bir takım oluşturdu ve bunu yaparken de Beşiktaş'ın geleceğini düşündü.
Ancak sıkıntı artık gözler önünde. Beşiktaş özellikle öne geçtiği maçların son dakikalarında büyük sorun yaşıyor. Asteras'la oynanan iki maç, İstanbul'daki Partizan maçı, Erciyes, Karabük, Eskişehir hatta Sivas maçında aynı sıkıntı, aynı dertler yaşandı.
Maalesef hep aynı film izleniyor.
Beşiktaş son dakikaları oynayamıyor ve baskıyı yediği zaman panikliyor.
Beşiktaş'ın güzel oynayarak geçirdiği maçın son anlarında ardı ardına hatalar yapması ve rakibine bu kadar aciz oynaması siyah-beyazlı takıma gönül verenleri çok üzüyor.

Ne yapmak gerekiyor?
Bu takım, bu taraftar maçların son anlarında bu kadar sıkıntı yaşamayı hak etmiyor. Bilic artık takıma özel savunma idmanları yaptırmalı. Oyuncu değişikliklerinde belli ki ilerleyen maçlar düşünülüyor ama maç bitmeden, üç puanı cebe koymadan takım böylesine riske atılamaz.
Dilimde tüy bitti, senelerdir söylüyorum, stoper mevkiinde Atınç Nukan ilaç olur. Maalesef Ersan Gülüm çok formsuz. Pedro Franco yetersiz. Bilic yeter ki Atınç ve özkaynaktan yetişen diğer gençlere inansın.
Futbolda bir söz vardır; iyi hücum maç, iyi savunma şampiyonluk kazandırır!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor