Sinan Vardar

Sinan Vardar

23 Nisan 2015 | Perşembe

Şampiyonluk yolu

Futbolumuzda son yıllarda görülmemiş bir yarış yaşanıyor. Birçok okurum elinde fikstür; hesap yapıyor. Ama fikstür, çoğu kez yalan söyler! Futbol kalem-kağıt işi değildir.
Beşiktaş'ın bu sezonun genelinde oynadığı müthiş futbol, F.Bahçe'nin tecrübesi, G.Saray'ın zaman zaman futbol coşkusu bu yarışa renk katıyor.
Puan eşitliğinde averajlar devreye girerse bu Kara Kartal için dezavantaj..
Ancak Beşiktaş; Liverpool ve Tottenham maçlarındaki formu yakalarsa F.Bahçe ve G.Saray'ın şansı yok. Beşiktaş'ın şampiyonluk anahtarı teknik direktör Bilic'te.
Hırvat teknik adamın öncelikle 4-4-2 sisteminde ısrarcı olması gerekiyor. Bu takım şampiyon olacaksa çift forvetle olacak. Kasımpaşa maçındaki farklı skorlu galibiyet taraftarları da umutlandırdı.
Yarışta her Beşiktaşlı futbolcu form düzeylerini üst düzeyde tutmalı.
Beşiktaş camiası da artık kavgaları bir kenara bırakıp şu iki aylık periyotta şampiyonluğa odaklanmalı. Bugün kenetlenme günüdür.

Hakem rezaletine dikkat!
Trabzon Erdoğdu Anadolu Lisesi, Okul Sporları Dünya Futbol Şampiyonası'nda Brezilya temsilcisini 2-1 yenerek şampiyon oldu. Öncelikle bu çocuklarımızı yürekten kutluyorum ve tüm yaşıtlarına örnek olmalarını diliyorum.
Okul sporları demişken.. Geçtiğimiz gün bir yakın bir dostum Malatya'da İzmir Fatih Koleji ile Malatya Kömürkaya arasında oynanan minik kızlar okullar arası voleybol maçı finalinin kasetini izletti. Maçın üç hakemi Nazmi Zeren, Cumali Kurak ve Mustafa Yalkı maçı katletmişler. Voleybol federasyonu temsilcisi Mehmet Arslan ve hakem gözlemcisi Numan Öz de rezalete seyirci kalmış.
Ayıptır, günahtır; bu çocukların yaşı daha 11.. Yazık ki; bu yaştaki küçük çocuklarımızı spordan soğutuyoruz. Avrupa'da bu yaştaki çocuklar yarıştırılmaz, sporu sevdiren organizasyonlar yapılır.
Buradan Sayın Spor Bakanımız Akif Çağatay Kılıç ve Voleybol Federasyonu Başkanı Özkan Mutlugil'e sesleniyorum; lütfen bu maçı bir de siz izleyin ve okul sporlarında yaşanan rezalete bir el
atın.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor