Sinan Vardar

Sinan Vardar

02 Temmuz 2015 | Perşembe

Yolunuz açık olsun

Son günlerde Beşiktaş'ta önemli gelişmeler oluyor. Nedir bunlar?
Demba Ba'nın yüksek bir ücretle Çin'e satılması; ondan da önemlisi, Türk futbolunda nadir olan altyapıdan yetişmiş bir futbolcunun (Atınç) 6 milyon euro gibi çok önemli bir ücretle Almanya'ya satılması.. Bunun yanında Enes kardeşimizin de Bursa'dan İngiltere'ye transfer olması..
Tüm bunlar bir şeyin ispatı.. Türk futbolcuları çok yetenekli ama maalesef sistem bu çocukların gelişmesini ve yurt dışında sesini duyurmaları engelledi. Şimdi bu iki altyapıdan gelen genç yıldızımızın yaptığı transferler, Türk futbolu için büyük önem taşıyor. Temennim; adeta TÜSİAD gibi bir yönetim kurulu kurulan TFF'de, bu dönemde kulüplerin mali bilançolarının ciddi olarak denetlenmesinin yanında, futbol federasyonunun yapacağı desteklerini altyapılara yapılmasının da sağlanması..
Bu yapılanma, çok zor günler yaşanan futbol ekonomisine bir nebze de olsa katkı sağlayacaktır.

İyi temsil edecekler
Atınç Nukan, 15 bin TL gibi çok cüzi bir rakamla Küçükçekmece kulübünden ben ve ekibimin, bilhassa da Yemen Ekşioğlu'nun desteğiyle alınmış bir futbolcudur Beşiktaş'a.. Buradan bir kez daha Çekmece kulübüne teşekkür ediyorum. Atınç, efendi kişiliğiyle, aile terbiyesiyle bence Avrupa'da, Beşiktaş ve Türk futbolunu çok iyi temsil edecektir. Benim ümidim Atınç'ın daha büyük kulüplerde oynamasıdır. Turizmimizin hayli zor günler yaşadığı bu günlerde Avrupa basınında çıkacak bu haberlerin ülkemiz için de çok müspet anlamı olacaktır.
Atınç ve Enes kardeşlerime başarılar diliyorum, yolunuz açık olsun..
Bu arada dün Radyospor'da verdiğim bir beyanat yanlış anlaşıldı.. Ben kulüplerin bu ekonomik krize gelmelerinin bir sebebinin de yanlış menajerlerin ve onların hatalı tutumlarının da bir faktör olduğunu yıllardır söylüyorum. Bunların içinde Ahmet Bulut da var. Fakat Demba Ba ve Atınç transferi için kendisini arayıp kutladım. Öte yandan Ahmet Bulut'un daha önceki yönetim zamanında kulübe 500 bin TL borç verdiğini de söyledim ama sanırım bu yanlış anlaşıldı. Altına basarak söylüyorum, bu konu mevcut yönetim döneminde değil, daha önceki yönetim döneminde gerçekleşti.
Bu; benim de kağıt üzerinde yönetici olduğum ancak hiçbir icraattan haberdar edilmediğimiz dönemde gerçekleşmiş bir olaydır. Yeni öğrendim ve paylaşmak istedim!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor