Sinan Vardar

Sinan Vardar

31 Temmuz 2015 | Cuma

Yaratıcı olmak

Kağıt üzerinde Gökhan, Quaresma, Olcay gibi yaratıcı ve yetenekli üç kanat adamı ile Gomez gibi skorer bir santrforla Süper Lig'in en mükemmel forveti Beşiktaş'ta olacak. F.Bahçe ve G.Saray'da, bilhassa da kanatlarda böyle alternatifler yok.
Serdar Kurtuluş, Tigana zamanında ön libero oynadığı maçlarda harika bir futbol ortaya koymuştu. Veli ve Tolgay'ın yokluğunda bu alternatifi unutmamak lazım. Şenol hocanın dikkatine!
Gomez mi, Demba Ba mı? Sezon sonu kararımızı veririz.. Demba Ba'dan gelen para, Gomez'e gitti.
Üstelik kiralık.. Bu, olmazsa olmaz imza parası da cabası! Hayırlısı..
Son hazırlık maçında İsmail Köybaşı'nı çok formda gördüm, bence formayı vermez. Beşiktaş'ın bu sene en olumlu transferi Şenol Güneş'tir.
Yaratıcılığını mutlaka gösterecektir.
Taviz vermeyeceği gibi, doğrudan da vazgeçmez. Beşiktaş'ın geçen seneki kolej havasını bu yıl da yakalarsa, özlenen şampiyonluk gelecektir.
Ama anlamakta zorluk çekiyorum, Ümraniye'deki saat gibi işleyen düzen neden bozuldu?!
Serdal Adalı ve Tamer Kıran, Beşiktaş'a yaptıkları çok önemli maddi katkılarının bir kez bile sözünü etmeyerek, Beşiktaşlı duruşunun en önemli temsilcileri oldular. İkisinin de gözlerinden öperim.

Sıkı denetim gerekiyor

Maalesef ülkemizde kulüplere mali destek sağlayan yöneticiler çok azınlıkta.
Aziz Yıldırım, 2-3 başkan hariç bir çok kulüp başkanının kulüplerden rant sağladığının altını çizdi..
Yok mu kulüpleri ciddi şekilde denetleyecek bir mekanizma?
Yıllardır üzerinde duruyoruz, kulüplerimizin borç batağına girmesinin en önemli sebeplerinden biri de, ahlak yokluğunu bir kısım yönetenlerin rant sağlaması.. Şöyle bir geriye doğru gidin.. Kimleri görürsünüz..
Kulüplere girip, sonradan hangi mevkilere ulaşanlar, mal varlıklarını şişirenler! Ama hayretler içindeyim, aynı düzen devam ediyor. Çok sıkı bir denetim gerekiyor.
Futbol Federasyonu'ndan, bu konuda ciddi adımlar atılacağının sinyallerini alıyorum. Bir çok transferde imza parası gibi dümenlerle nasıl rantlar sağladığını herkes biliyor.
Ama kimse, kimsenin ayağına basmıyor! Türkiye'de bir Porto, bir Ajax, yaratamayacak mıyız?
Herhalde biz göremeyeceğiz ama inşallah torunlar görür..
Yine karamsar bir yazı oldu ama sevgili okurlar, maalesef gerçekler bunlar. Sıkılmayın, bu yazılarıma önem verin. Mensubu olduğunuz futbol camialarında bu konuların üzerinde durun. Çünkü Türk futbolunun geleceği, hiç de iç açıcı görünmüyor.
Bilhassa gençler, kulüplerinize kongre üyesi olun, gruplara itibar etmeyin.
Kendi iradenizle oyunuzu kullanın.
Sevgi ve saygılarımla.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor