Sinan Vardar

Sinan Vardar

22 Eylül 2019 | Pazar

Yeter! Terk edin Beşiktaş’ı

Beşiktaş, Bratislava'ya yenilerek dibe vurdu. Bugünlerin gelişi maalesef 4-5 yıldır görüyorum ve söylüyorum. Maalesef haklı çıktım. Bu kafayla gidilirse Beşiktaş'ı çok zor bekler. Çünkü Beşiktaş'ta yönetim yok, yöneticiler Beşiktaş'ı yönetecek kalitede değiller. Beşiktaş'ı yöneten 19 yıllık sistem çöktü. Peki bugünlere nasıl gelindi? Tarih veriyorum; Tam 19 yıl önce; 27 Mart 2000'de... Efsane başkan Süleyman Seba'nın koltuğu bırakıp yerine Serdar Bilgili'nin başkanlığa geçtiği gün... Bu tarihten sonra Beşiktaş'ta hep seçilmiş kişiler başkanlık yaptı. Bilgili 4 yıl, Bilgili'nin yönetiminde yer alan Yıldırım Demirören 8, yine Bilgili döneminde yöneticilik yapan Fikret Orman 7.5 yıl Beşiktaş başkanlık koltuğuna oturdu ve hala da bu görevde. Üçünün 'mahalle arkadaşı' olması ne güzel de bir tesadüf değil mi!

* * *

Al tekke, ver küllah, sizin için güzel de Beşiktaşlılar için azap dolu dönem oldu. Tabii bu üç başkanın yanında her zaman yer alan Hüsnü Güreli ve İsmail Ünal gibi isimleri de unutmayalım. Sevsinler sizi; Mahşerin 5 Atlısı! Rahmetli Süleyeman Seba canından çok sevdiği Beşiktaş'ı bıraktığı zaman kulübün sadece 6 milyon dolar borcu vardı. Beşiktaş'ın bir çok yerde tesisleri ve o dönem paha biçilmeyen Fulya arazisi vardı. Hatta Süleyman Seba'nın elleriyle kulübe hediye etteği BJK Koleji Akatlar'da gurur abidesiydi. Artık BJK Koleji de yok, kelepire satıldı. Bugün borç oldu 600 milyon dolar. Ve maalesef ortada Fulya yok. Bilgili, küfür bahanesiyle Beşiktaş'ı terk ettikten sonra bir daha kulübün önünden geçmeyeceğini söylemişti. Bugün ise Akaretler Yokuşu'ndaki tüm dükkanların sahibi. Yıldırım Demirören Beşiktaş'ı borç girdabına sokarken, tüm alacaklarını hibe edeceğini söylemişti. 7.5 sene oldu; bekliyoruz... Fikret Orman yıllarca Yıldırım Demirören'den hesap soracağına söz verdi. Hesap sormadığı gibi bugün Orman'ın en büyük destekçisi Demirören...

* * *

Orman ve yandaşları Beşiktaş için yüreğini ortaya koyan, her zaman doğruları söyleyen ve yapıcı eleştiriler yapan başta ben olmak üzere, yüzlerce üyeye haksız, hukuksuz yasaklar getirdi. Hep aynı isimler kurdukları kongre sistemi ve yıkılmayacaklarını zannettikleri adaletsiz düzenle Beşiktaş'ı yönetmeye çalışıyorlar. Yönetici kulübe fatura kesiyor. Yandaşların çocuklarına hizmet ödemeleri yapılıyor. Beşiktaş'taki yolsuzluklar medyada yazı dizisi şeklinde yayınlanıyor. Biteli 3.5 sene olmuş buir stadın maliyeti hala artar mı? Evet hala artıyor!

* * *

Beşiktaş, Beşiktaş olalı bu kadar zülum görmedi. Ama yolun sonu geldi beyler! Artık Beşiktaş'ı terk etme zamanı. Merak etmeyin Beşiktaş büyük taştır, küllerinden yeniden doğar. Borçlar da ödenir, takım yeniden şaha da kalkar. Ama sizler Beşiktaş tarihinde anılmak bile istenmeyeceksiniz. Ve gerçek Beşiktaşlılar sizden hesap soracak. Artık aidatlarını ödediğiniz üyelerde işe yaramayacak. Bindirilmiş kıtalarla seçtirdiğiniz kurullar da. Taraftarlar beyaz yalanlara inanmıyor. Sıkıldılar, sizden ve sizin yandaşlarınızdan. Beşiktaş'ı Beşiktaşlılar yönetecek. Kurduğunuz düzeniniz yıkılıyor. Sizin için üzgün, Beşiktaş için sevinçliyim. Ve artık terk edin gidin Beşiktaş'tan... Daha fazla üzmeyin Beşiktaş'ı..

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
Etiketler :
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor