Sinan Vardar

Sinan Vardar

05 Ekim 2019 | Cumartesi

Başkan adayları sözüm size...

Beşiktaş'ta bugünlerde herkes kongreyi konuşuyor. Başkan Fikret Orman'ın aradan sıyrılıp kaçış gibi ayrılığından sonra camiada "Neler olacak?" sorusu gündemdeki yerini koruyor.
Bunları kaleme alırken çok, inanın çok üzülüyorum ama Beşiktaş'ın mali tablosu tam bir felaket. Özellikle son 3 yıldır "Beşiktaş felakete gidiyor" diye yazıp, söylüyordum. Bugün haklı olduğum ortaya çıktı.
Yeni gelecek başkan, kulübün kapısını açtığında ilk "Hoş geldin" diyenler de alacaklılar olacak. Keyfinizi bozmak istemem ama yüzlerce alacaklı şirket yeni başkanın gelişini bekliyor.
Enseyi karatmaya gerek yok. Beşiktaş bu zor günleri de atlatacaktır. Büyük camiada düzgün, dürüst, proje üreten, vizyon sahibi Beşiktaş'ı gönülden seven binlerce taraftar var. Biz Beşiktaşlılar el ele verirsek önümüzde hiç bir güç duramaz.
Zaten başkan olarak güvenilecek bir kişi başkan seçilirse başta bankalar başta olmak üzere alacaklılar da Beşiktaş'ın kredibilitesini yeniden yükselteceklerdir.
* * *
Peki yeni başkan kim olmalı? Fikret Orman'ın görevi bırakmasının ardından birçok adayın ismi geçiyor. Serdal Adalı, Ahmet Nur Çebi, Erol Kaynar, İsmail Ünal ve Hürser Tekinoktay'ın adaylıkları konuşuluyor.
Biz Vardar Ailesi olarak oy atarken tek önemli kriterimiz var; hesap soracak adaya oyumuzu vereceğiz. Hesap sormayacak aday lütfen o koltuğa oturmasın.
Sevgili başkan adayları sözüm size...
Lütfen kimselerden çekinmeyin.
Elinizi taşın altına sokmanız çok güzel ama Beşiktaş'ı zor duruma sokan kişilerden hesap sorun.
Bugün çevremde ben dahil birçok kongre üyesi hem küskün hem de kime oy vereceği konusunda kararsız. "Onun bu kadar oyu var, bunun bu kadar oyu var" safsatalarına inanmayın. Sokaktaki Beşiktaşlıların çaresine derman olun.
Kulübü kurumsallaştırın, altyapıyı ayağa kaldırın ve en önemlisi Beşiktaşlılara karşı şeffaf olun. Sokaktaki Beşiktaşlı yaşanan bu kötü durumdan dolayı hesap sorulmasını istiyor.
Sahada yenilse de, pes etmeyecek bir takım görmek arzusundalar.
* * *
Hepimiz tam 7.5 yıl Fikret Orman'ın söz verdiği Yıldırım Demirören'den hesap sormasını bekledik.
Lütfen siz de Beşiktaşlıları kandırmayın.
Sevgili adaylar çıkın ortaya ve sadece Süleyman Seba'yı rehber edinin.
Kongreyi kazanmak için değil, Beşiktaş'a hizmet için liste yapın. Ne demişti Süleyman Seba, "Beşiktaş'a hizmet etmek istiyorsanız; kimsenin adamı olmayın." Unutmayın ki; Süleyman Seba geleceği gören bir efsaneydi. Seba; bugünleri önceden görmüş, bugün sahnede olanları yıllarca kulübün kapısından sokmamıştı. Ve yıllar önce kongrede herkesin gözünün içine baka baka şunu söylemişti;
"Herkesi bir zaman, bazı kişileri her zaman aldatabilirsiniz, ama herkesi her zaman aldatamazsınız; ben kimseyi hayatım boyunca aldatmadım!"

YAPMA HOCAM!

Abdullah Avcı çok beğendiğim bir teknik adam. Göreve geldiği günden bu yana her zaman yanında olmaya gayret gösterdim. Evet haklı, teknik direktörlüğü sorgulanamaz ama daha sezonun başında olmamıza rağmen ortada bir başarısızlık var.
Avcı, belli ki krizi yönetmekte zorlanıyor.
Wolverhampton karşılaşması sonrası taraftarın istifa çağrısına "Ben 3 yıllık sözleşmede imzayı gönüllere attım" demesine anlam veremedim.
Hele hele geçen sezonki oyun planını eleştirip "Beşiktaş'ın geçen sezon sağlıklı bir oyun sistemi yoktu" yorumunda Şenol Güneş'i hedef alması Avcı'ya yakışmadı.
Sevgili hocam burası Beşiktaş...
Üzgünüm ama kredin bitiyor.
Sevgili hocam. Takımın iyi olması için senin sakin kalabilmen şart.
Lütfen biraz sağduyu...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor