27 Ekim 2013 | Pazar

Statükocu mu?

Slaven Bilic'in hayata bakışı asla statükocu değil bununla birlikte teknik direktörlüğü için aynı şeyi söylemenin imkanı yok.
Almeida ve Olcay haftalardır formsuz, Escude ona keza buna rağmen üçü de her maç on birdeler. Dün ikisi de gol attı ama skor değip sporsa işimiz oyuna katkılarının olmadığını söylemek zorundayız.
Akhisar ortalama 50 metre mesafede oynayan, sahanın her yerini kullanan ve iyi pas yapan bir takım.
Böyle bir rakibe karşı orta sahada Olcay, Gökhan, Oğuzhan, Fernandes gibi topsuz oyunda hiç olmayan bir dörtlüyle oyuna başlarsanız oyunu tutmanız mümkün değildir. Bildiğin halı saha maçına döner oyun nitekim öyle de oldu.
Ortada iyi basan böyle bir rakibe karşı tahtaya ilk yazılacak isim Atiba olmalıdır. Son 20'de oyuna girdiğine göre durum iyi öyleyse neden ilk onbirde yoktu.

Kazanamaması garip
Öbür taraftan Kerim'in Olcay'dan eksiği yok fazlası var ve bir türlü on bir başlayamadı. Bu nasıl bir mantık anlamadık gitti.
Beşiktaş gibi şampiyonluğa oynayan bir ekibin üç gol attığı bir maçı kazanamaması garip.
Bunun en önemli sebebi orta alanda Veli'nin öksüz kalışı. Bin kez dile getirdik bir kez daha yineleyelim ortada Veli-Atiba baskısı yoksa arkada Escude'nin gerçek yüzü ortaya çıkıyor. Yenilen iki gole bakın "ağır" bir stoper göreceksiniz.
DİKKAT! Atiba ve Kerim girince son 15 dakikada kurulan müthiş baskıyı Bilic iyi değerlendirmeli ve tercihlerini gözden geçirmelidir.
FİNAL: Beşiktaş arayı açıp zirvede rahatlaması gereken haftalarda yanlış oyuncu tercihleri nedeniyle geride kalıyor. Yazık oluyor yazık.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
Etiketler :
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor