17 Kasım 2013 | Pazar

Ronaldinho

Beşiktaş potansiyeli olan bir takım. Bu cümleyi temmuz kampından bu yana defalarca yazdım. Çünkü onlarca antrenman ve yaklaşık 10 hazırlık maçı izleyerek bu takımın gerçek potansiyeli hakkında fikir sahibi oldum.
Peki, o potansiyel tamamıyla ortaya çıkıyor mu ve şampiyonluk için yeterli mi? İlk soruya cevabım net; hayır!
Beşiktaş'ın potansiyeli tam olarak sahaya yansımıyor. Bunun temel sebebi bilgisine de, yüreğine de çok güvendiğim Bilic'in statükocu yaklaşımı. Pragmatik bir yaşama sahip Bilic'in, ilk 11 konusundaki tutuculuğunu anlamakta zorluk çekiyorum. Bu noktada söyleyebileceğim tek şey "Bir bildiği vardır" beklentisi...
Gelelim şampiyonluk konusuna.
Beşiktaş'ın şu ya da bu şekilde gol şansını yükseltecek bir oyuncuya ihtiyacı olduğu net.
Almeida eş durumundan arızalı ve bu noktada faydalı olma şansı yok. Eneramo iyi bir yedek olur, Pektemek ön taraf için ideal isim. Yanına bir çift kaliteli krampon daha alınması halinde gol sorunu çözülür.

Akıllı davranılmalı

Savunmanın soluna İsmail geldi, gelecek. Ortanın solunda da sağında da Kerim oynayabilir.
Yani Gökhan Töre artık daha dikkatli olmalı. Bilic, savunmanın sağından memnun değil, Serdar Kurtuluş o konuda bekleneni vermekten uzak. Bu takdirde alternatif olarak Toraman'ı düşünmek ve akılcı davranmak önemlidir.
Yaparlar mı bilmem ama profesyonellikte akılla davranılır, duygularla değil onu bilirim.
Evet, ara transferde Beşiktaş'ın takviye yapması şart. Peki bu takviye golcü mü olmalı yoksa forvet arkası oynayan bir yıldız mı?
Negatif enerji veriliyor
Önce şunu söylemeliyim ki Fernandes ve Almeida sorunları çözülmeden, kim gelirse gelsin tam verimli olamaz. İki Portekizli'nin negatif enerjileri takımı da olumsuz etkiliyor. Bence ikisi de gönderilmeli. O takdirde Ronaldinho ya da bir başka yıldız isimle, nokta atışı yapılarak derde derman aranmalı.
Şimdi soru şu Ronaldinho alınabilir mi? Tüm yetki Orman yönetiminin güçlü yöneticisi Ahmet Nur Çebi'de. A Haber'den Mustafa Göksu kardeşim kendisiyle bir röportaj yaptı. Son durumu biz de bu akşam öğreneceğiz.
Kartal, var olan potansiyelini uyum sağlayacak bir yıldızla süslerse şampiyonluk ipini göğüslememesi için bir neden yok.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
Etiketler :

GÜNÜN DİĞER YAZARLARI

SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor