21 Nisan 2015 | Salı

Hürriyet ayıp etti

Bayraklar neden değerlidir, iki metrelik bezden yapıldıkları için mi? Hayır! Binlerce, on binlerce temsil ettiği ülkeye göre milyonlarca insanın göz nuru oldukları için...
Bayrak kadar olmasa da formalar da değerlidir, kıymetlidir... Çünkü onları da binler, onbinler bazen de milyonlarca insan baş tacı yapar...
İşte bu nedenle insanoğlu bir çok saygısızlığı duymazdan görmezden gelir de bayrağına yapılana asla sessiz kalmaz.
Futbolsever için de forma böyle bir şeydir. Hâl böyle olunca renklerine sevmeseniz hatta nefret etseniz bile saygı göstermeniz gerekir. Peki herkes bu saygıyı gösteriyor mu? Maalesef hayır!
Son olarak Hürriyet Gazetesi'nde üstat Latif Demirci skandal bir karikatüre imza atıp Beşiktaş formasını itibarsızlaştırmaya çalıştı.
Büyük hata yaptı, hem kitleleri tahrik etti hem de sanatına gölge düşürdü...
Karikatür özgürlüktür ama sınırları diğer insanların özgürlüklerinin başladığı noktaya kadardır. Mahatma Gandhi'nin dediği gibi; özgürlük hiçbir zaman "Her istediğini yapma izni" anlamı taşımamıştır.

Özgürlük, nereye kadar?
Reza Zarrab, Beşiktaş'tan loca alınca Demirci'nin müthiş dünya görüşüne göre Beşiktaş forması satılmış oldu!
Sanırsın Reza Zarrab uzaylı ya da kanun kaçağı... Ve yine sanırsın ki tüm kulüpler ya da tüm gazeteler taraftarlarını ya da okurlarını seçerken, dünya görüşlerine, siyasal duruşlarına ya da sabıka kayıtlarına falan bakıyorlar. "Karikatür" ifade özgürlüğüdür diye bir genel kabulleniş var bunu anladık da peki insanların inançları, sevdaları, tutkuları ne olacak? Kutsal duygular, takımsal sevdalar, karikatüristlerin "İfade özgürlüğü" kalkanı altında istedikleri gibi saldıracakları alanlar mıdır?
Bence hayır, böyle olmamalı...
Beşiktaş 112 yıllık bir camia, o forma dünyanın dört bir yanında bu memleketi temsil etmiş ve ediyor... Saygıyı da fazlasıyla hak ediyor. Tıpkı dinimiz, inançlarımız, bayraklarımız başta bir çok kutsal değerlerimiz gibi... Bence bunu anlamak karikatüristlerin de görevleri arasındadır.
Kim, kimden, hangi öfkesini çıkarmak istiyorsa bunu mertçe yapmalıdır, kalleşçe değil.
Hürriyet Gazetesi'nin o karikatürü birinci sayfa manşetine taşıması ve hâlâ özür dilememiş olması ise "karikatür ifade özgürlüğüdür" tezinin arkasına saklanıp Beşiktaş formasına saygısızlık etmektir.
Vellhasıl kelam, ayıptır!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.

GÜNÜN DİĞER YAZARLARI

SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor