29 Eylül 2012 | Cumartesi

CUPER'İN ŞİFRESİ

Maçı izlerken Fatih Terim ile Hector Cuper arasında Çizme'den Türkiye'ye uzanan bir rekabetin olduğu geldi aklıma.
2001-2002 sezonu başında Milan'ı çalıştıran Fatih Terim aynı sezonda ezeli rakip İnter takımının başına geçen Hector Cuper'e rakip olmuştu.
İki takım 21 Ekim 2001'de karşılaşmış Fatih Terim'in Milan'ı sahadan 4-2 galip ayrılmıştı. Fatih Terim geçen sezon da G.Saray'ın başında Hector Cuper'in Orduspor'u 2-0 mağlup etmişti.
Belli ki Hector Cuper, bu kez Terim'in 'rüya takımı'nına çelme takmak için hırs yapmıştı.
Dün ilk 15 dakika muhteşem bir Orduspor izledik. Bu güzel futbola jeneriklik bir gol yakışırdı.
Hasan Kabze de onu yaptı zaten.
Pasta üzerindeki çilek misali tadı damağımızda kalan, gözlerimizin pasını silen bir röveşata golü tribünleri bayram yerine çevirirken, saha kenarındaki İmparator'u tedirgin ediyordu.

Arjantinli duruşu
Çok güzel hareketler bunlar!
Neden mi? Üç gün içinde iki röveşata golü izledik. Ziraat Türkiye Kupası'nda Kasımpaşalı Kalu Uche'nin İstanbulspor'a attığı röveşata golü de sahaya kurulan futbol sofrasındaki ana yemeği oluşturmuştu.
Bazen koca bir sezon bekleriz bu 'futbolun en şık hareketinin filelerle kucaklaşmasını' ama özlemimiz bitmez bir türlü.
57 yaşındaki Arjantinli Hector Cuper'in heyecanı, hırsı ve takımına verdiği pozitif enerji; kulübesinde adeta heykel gibi duran bazı yerli teknik adamlarımıza örnek olur umarım...
Hector Cuper'in saha kenarındaki duruşu da Hasan Kabze'nin 10 numara vuruşu kadar güzel ve anlamlıydı.
Bu sezon 3 gol ortalaması ile oynayan Fatih Terim'in silahları çoktu ama sahada hırsı taa Boztepe'de yankılanan bir Orduspor vardı sahada.

Sen misin gönderen!
G.Saray koca bir 45 dakikayı Selçuk İnan'ın direkten dönen serbest vuruşu ve Burak Yılmaz'ın 4 metreden kaleye gönderemediği iki pozisyonla geçirdi.
İkinci yarının ilk bölümünde de G.Saray rakip üzerinde golü getirecek baskıyı kuramayınca Emre Çolak ve Umut Bulut oyuna girdi. Ama onlar da ateşleyemedi G.Saray'ı. İlk yarıda Hasan Kabze, ikinci yarıda da Stancu, Galatasaray'dan gönderilmelerinin faturasını çok ağır bir biçimde ödetti Cimbom'a.
Evinde Hector Cuper'le hiçbir lig maçını kaybetmeyen (10 maçta 6 galibiyet, 4 beraberlik) Orduspor, G.Saray'ı da puansız göndermeyi başardı. Hector Cuper büyük bir hoca olduğunu dün bir kez daha gösterdi.

if(typeof(dstb)!= "undefined"){ dstb();}

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor