14 Nisan 2019 | Pazar

Şenol Güneş ders verdi

Maçın ilk 10 dakikası adeta nefeslerimizi kesti. Premier Lig maç özetleri gibiydi.
Ardından Başakşehir oyunda üstünlük kurdu. Çünkü Edin Visca sazı eline aldı, hem çaldı, hem söyledi.
Hafta içinde Fotomaç'ta yazdığım bir yazıda 'Edin Visca'yı neden hiçbir teknik direktör durduramıyor?' sorusunu sormuştum. Hatta Şenol hoca, özellikle Visca uyarısı yaparak, Caner'den iki kişilik performans beklediğinin altını çizmişti. Ama Caner, Robinho'nun golünde asisti yapan Visca'yı durdurmayı başaramadı. Hatta Visca'nın attırdığı golde topa arkasını dönerek, adeta gole davetiye çıkardı.
Başakşehir'in golünden önce Karius, 3 dakika içinde 3 süper kurtarış yapmıştı oysa.
Başakşehir golü bulduktan sonra oyunu soğutmaya çalıştı.
Ancak Şenol Güneş'in öğrencileri bu tuzağa düşmeyerek, Başakşehir'in üzerine gitmeye başladı. Beşiktaş'ın beraberlik golü de bir yan toptan geldi. Gökhan Gönül'ün kafa vuruşunu ayağı ile Mert Günok iyi çıkardı ama kurt gibi kurnaz Atiba beraberlik golünü attı. Golden sonra hem Beşiktaş taraftarı hem de siyah-beyazlı futbolcular geri döndü. Lens, Dorukhan'ın vuruşunu iyi takip edebilseydi Beşiktaş ilk yarıyı önde kapatabilirdi.

***

Beşiktaş ikinci yarıya müthiş başladı ve Burak Yılmaz'la şahane bir gol buldu. Maçın yıldızı Gökhan Gönül yine jeneriklik bir top kesti bu golde Burak'a. Maç boyunca bunu hep yaptı Gökhan. Atiba da adeta Atom Karınca'sıydı dün akşam Beşiktaş'ın.
Başakşehir, ikinci yarıda öyle bir baskı yedi ki... Maçın son bölümünde ancak Beşiktaş kalesine gidebildi Başakşehir...
Geriye düştükten sonra Arda ve Demba Ba hamleleri de yetmedi Boz Baykuşlar'a... Çünkü giren iki oyuncu da Beşiktaş'ın hızlı ve müthiş presi önünde kaybolup gitti.
Beşiktaş bu galibiyetle, bir anlamda Galatasaray'ı çok daha fazla motive etmiş oldu bugünkü Fenerbahçe derbisine. Siyahbeyazlılar, Şampiyonlar Ligi şansını da sürdürmüş oldu.
Gökhan Gönül ve Atiba, dün adeta 2 kişilik oynayarak galibiyetin mimarı oldu.
Beşiktaş dünkü maçı çok daha farklı da kazanabilirdi. Siyahbeyazlılar, özellikle ikinci yarıda neler kaçırdı neler...
Beşiktaş, ikinci yarıdaki müthiş futboluyla Başakşehir'i adeta sahadan s ildi.
Şenol Güneş ustalığını bir kez daha ortaya koydu...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.

GÜNÜN DİĞER YAZARLARI

SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor