24 Ağustos 2019 | Cumartesi

‘Güneş Sistemi'ne dönüş

Hep şunu söyledik durduk;
Beşiktaş, Vodafone Park Stadı'nda öyle pasa dayalı, kontrollu futbol oynayamaz.
Çünkü Şenol Güneş, bu takımı 4 yıl boyunca coşkulu futbola alıştırdı.
Zaten Abdullah Avcı, Sivasspor maçının ilk yarısında kendi sistemini denedi, başarısız olduklarını görünce, o alışılmış sisteme döndü.
Döndü de iş işten geçmişti o maçta...
Beşiktaş dünkü maça alıştığı 'Güneş Sistemi' ile başladı. Yani takım hızlı, coşkulu futbol oynadı. İlk yarıda Güven ve Oğuzhan'ın şutları direkte patlarken, gol de geliyorum diyordu... Beşiktaş aradığı golü genç yıldızı Güven Yalçın ile buldu. Golde Caner'in asisti de mükemmeldi.
Önce coşkulu oyun, sonrasında direkten dönen toplar ve nihayetinde gelen gol, Beşiktaş tribünlerini coşturdu.
Abdullah Avcı da 'Güneş Sistemi'ni sevmiş olmalı ki, kenarda oldukça rahattı.

***

Abdullah hocam, bu takım özellikle iç saha maçlarında çok pas yapıp, yavaş ve kontrollü oyun oynayamaz. Belki bu oyunu oynamak istersin, ama Beşiktaş tribünleri buna izin vermez! Bu statta zaten maçlara yarım sıfır önde başlıyorsun coşkulu 12. Adam'ın sayesinde.
Beşiktaş ikinci yarıya da çok iştahlı başladı. Caner'in soldan ceza sahasına kestiği sert ortaya Vida ayağını soktu ve top ağlara gitti.
Burada Vida topa dokunamadı ama o hamlesi, hem rakip savunmacıyı bozdu; hem de kaleciyi etkisiz hale getirdi. Yani golün üzerindeki engelleri kaldırdı Vida...
Ardından Ljajic imzalı müthiş bir gol geldi. Ljajic'in topla hızlanması, rakibine attığı çalım ve yarattığı şut koridorundan vuruşu, tam anlamıyla 10 numaraydı.
Beşiktaş dünkü maçta kanatları çok iyi kullandı, akıllı pasların hepsi yerini buldu. Ve en önemlisi topu hızlı çevirdi Beşiktaş... Atağa çıkarken, yana, geriye paslar atmadı. Böyle iştahlı futbol da Beşiktaş taraftarını mest etti.
İkinci yarıda maça dahil olan yeni transfer N'Koudou, ayağının tozuyla girdiği sahada tribünleri ayağa kaldıran hareketler yaptı.
Sürati ve donanımlı futbolu ile daha ilk maçında taraftarın gönlünde taht kurdu N'Koudou...
Beşiktaş'ın Sivas'taki futbolu ile dünkü futbolu arasında güneş ışığı ile mum aydınlığı kadar fark vardı...
Abdullah Avcı, Beşiktaş'a oynattığı harika futbol ile farkını ortaya koydu.
Beşiktaş taraftarı hem galibiyete sevindi, hem de tahrip gücü yüksek futbola...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor