14 Eylül 2019 | Cumartesi

100 günlük Falcao hikayesi

Galatasaray'ın şampiyonluk kutlamalarını A Spor'da yayınladığımız 25 Mayıs Cumartesi günkü 'Takım Oyunu' programında "Galatasaray Falcao'yu transfer edecek" dediğimde, sanırım buna sadece ben inanmıştım.
Çünkü kimse inanmamıştı. Bu verdiğim yılın transfer gelişmesini duyan herkes "Zeki'ye bak yahu, palavra atıyor!" diye mırıldanmıştır...
Hatta tepki de göstermiştir.
Böyle de oldu zaten.
25 Mayıs günü sosyal medya hesabımdan da "Diagne gidiyor;
Falcao geliyor" tweet'ini atmıştım.
Bu tweet'e Galatasaray taraftarı inanmak istiyordu aslında... Ama 'Yok yahu, imkansız' diye düşünüyordu.
O yüzden büyük çoğunluğu bu tweet'ime tepki gösterip, beni eleştiriyordu.
Bu süreçte çok tepki aldım, taa ki aylar sonra Galatasaray yönetimi çıkıp "Evet Falcao ile ilgileniyoruz" diyene kadar...
Sonrasında zaman zaman bu transfer çıkmaza girdi.
Meslektaşlarımın büyük bölümü, "Falcao olmayacak" demeye başladı. Ama ben "Bu transferde olumsuz bir durum yok! Galatasaray Falcao'yu transfer edecek.
Falcao gelecek" dedim durdum, çıktığım yayınlarda, gazetem Fotomaç'ta... Belki yüzbinlerce kez "Falcao ne zaman gelecek?' sorusu ile karşı karşıya kaldım.
Cevabım hep, "Sabredin, Falcao gelecek" oldu.
H H H
100 gün gibi uzun bir sürecin sonunda Falcao transferi gerçekleşti.
Galatasaray Başkanı'ndandünyanın en uzak ülkesindeki sarıkırmızılı taraftarlara kadar... Bu transferdeki objektif haberciliğim nedeniyle sayısız övgü ve tebrik aldım. Bundan daha büyük bir ödül olabilir mi?
Falcao transferini sadece Türkiye'de değil, dünyada ilk duyuran gazeteci olarak, dünkü maçta Falcao'yu Galatasaray formasıyla izlemenin ayrı bir heyecanını yaşadım. Evet, imkansız gibi görünen transfer gerçekleşmiş ve Falcao, Galatasaray formasıyla ilk maçına çıkmıştı bile... Bizim işimiz habercilik... Doğru habercilik.
Hele işin içinde bir transfer gelişmesi varsa, ilk benden ve Fotomaç gazetesinden duyarsınız. Bu gelenek yıllardır hiç bozulmadı!
Bundan sonra da bozulmayacak.
Gelelim Falcao'nun ilk maçına;
Sahada ele avuca sığmayan, karınca çalışkanlığında; kaplan gibi çevik, havada sinek uçsa vurup gol yapacak bir Falcao vardı. Ve daha ilk yarıda golünü atıp, Türk Telekom Stadı'ndaki 43 bin Galatasaray taraftarını coşturdu. G.Saray'a 3 puanı kazandıran isim oldu.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
Etiketler :
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor