22 Haziran 2020 | Pazartesi

Atamalara dikkat!

Galatasaray maça 1-0 önde başlayabilirdi. Rakip savunma o anda öyle bir hata yaptı ki, Falcao boş pozisyonda topa çok kötü vurunca, bu büyük fırsat kaçtı.
Galatasaray maça ön alanda baskı yaparak başladı. Hem de 5 önemli eksiğine rağmen. Sonra Kayode'nin soldan getirip al da at dediği ortaya Güray dokunamadı. Feghouli maça çok iyi başladı. Belhanda da istekliydi. Galatasaray savunmasını orta sahaya yakın kurup, orta alan direncini artırdı. Bu durum hücumda etkinliği de zenginleştirdi. Ama bu anlayış, bir anlamda Galatasaray için risk almak denekti. Çünkü savunma arkasına atılan her topta kalesinde tehlike yaşadı sarı-kırmızılı takım...
Tam herkes Galatasaray'dan gol beklerken; Sarı-kırmızılı savunma Djilobodji'ye öyle rahat kafa vurdurdu ki; kalede de Muslera olmayınca Galatasaray 1-0 geriye düştü. G. Antepli forvet, bu sezon kafa ile ligimizin en çok gol atan oyuncularından(6 kafa golü). Okan Koçuk, daha Bursaspor kalesini bile korumuyorken 2017'de Fatih Terim, Okan'ı Milli Takım kadrosuna almıştı.
G.Antep'in kazandığı penaltıda Kenan ofsayttı ve penaltının iptal kararı doğruydu.
Galatasaray beraberlik golünü ararken etkili kontratlar yedi ve defansta az adamla yakalandı.
Onyekuru'nun kaleye giden şutunu çizgiden çıkaran Kana Bıyık aslında maçın kader adamı oldu. Müthiş bir hamleydi. Ama Galatasaray ilk yarının sonlarında öyle bir baskı kurdu ki art arda attığı gollerle öne geçti Cimbom. Maça iyi başlayan Belhanda harika bir gol attı. 2. yarıda Ahmet Çalık'ın gole giden Kenan'ı düşürmesi kırmızı karttı. Hakem de doğru olanı yaptı. Zaten savunmada adamı kalmayan Galatasaray, Ahmet Çalık'ın da atılmasıyla hemen Emin Bayram hamlesi yapılabilirdi. Ama Emre'nin yerine Taylan girdi. Bana göre hataydı. Galatasaray bu maçı seyircili oynasaydı maç daha ilk yarıda 5-1 olurdu.

***

Galatasaray, 10 kişi kaldıktan sonra çok baskı yedi. Kenarda Fatih Terim'in hamle gücü zayıftı.
Gaziantep'in attığı 2. golde Kenan ofsayttaydı. Benzer pozisyon Ankaragücü-Başakşehir maçında yaşanmıştı. Ankaragücü 2-0 öne geçmiş hakem ise iptal etmişti.
Şimdi soruyorum hangi karar doğru?
Ankaragücü'nün attığı gol ofsaytsa dünkü neden iptal olmadı?
Gaziantep'in Kayode ile bulduğu 3. golden önce (atak başlangıcında Oğuz, Jimmy Durmaz'a faul yapıyor) faul vardı. VAR devreye girdi ve Alper Ulusoy pozisyonu izleyerek haklı olarak golü iptal etti. 102. dakikada Gaziantep'in kazandığı penaltı kararı bana göre doğruydu.
Bu dakikada bu penaltıyı vermek cesaret ister. Nizami golü bile iptal eden, korkak hakemlere örnek olsun. Maxim'in penaltı golü ile maç berabere bitti. Galatasaray, 2 haftada 5 puan kaybederek liderin tam 8 puan gerisine düştü. Bu farkın kapanması artık mucize....
Cimbom, Başakşehir'e çok eksik ve moralsiz gidecek ama her şeyden önemlisi MHK, bu kritik maça hangi hakemi atayacak? Şampiyonluk yarışının ve düşme mücadelesinin hakem hatasına tahammülü yok artık! Ey MHK, bariz hakem hataları karşısında sessiz kalarak ortalığı yangın yerine çevirme! En büyük görev MHK Başkanı Zekeriya Alp'e düşüyor. Hak eden şampiyon olsun; başarısız olan takımlar da küme düşsün. Puan cetvelini hakemler, hataları ile belirlemesin! Kul hakkı yiyen en ağır cezayı alsın. Temiz futbol ve adil yarış istiyoruz biz..

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.

GÜNÜN DİĞER YAZARLARI

SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor