13 Ekim 2023 | Cuma

100. yılımızda bizim çocuklar!

Montella yönetiminde A Milli Takımımız'ın ortaya koyacağı performansı hepimiz merak ediyorduk. Millilerimiz karşılaşmaya öyle tahrip gücü yüksek bir futbolla başladı ki... Gol pozisyonlarına art arda girerken, Dominik Livakovic, kalesinde panter kesiliyordu. İlk 15 dakikada Barış Alper ve Kerem Aktürkoğlu ile 3 net pozisyon yakaladık. Livakovic kalesinde devleşirken, Ay-Yıldızlılarımızın dur-durak bilmeyen baskısı 30'da golümüzü getirdi. Salih Özcan'ın derinlemesine pasına hareketlenen Barış Alper Yılmaz, kalesini terk eden Livakovic'in üzerinden jeneriklik bir aşırtma ile topu ağlarla buluşturdu. Tek kaleye çevirdiğimiz maçta Hırvatistan'a top göstermeyerek bu golü attık. Luka Modric önderliğindeki Hırvatistan karşısında öyle bir maç çıkardık ki, Uğurcan Çakır bile en rahat maçlarından birini oynadı.

Montella'ya helal olsun! Neden mi? Fenerbahçe ve Galatasaray, sadece ligimizin değil, Avrupa'nın da en formda takımlarından. Fenerbahçe'den 4, Galatasaray'dan 3 oyuncuyu ilk 11'de oynattı. Oysa Kuntz, kendi takımlarında bile oynamayan gurbetçi ağırlıklı 11'lerle sahaya çıkıyordu. Kötü sonuçlar, kötü oyun, yanlış kadro seçimleri nedeniyle geliyordu. Montella çok akıllıca bir kadro ile sahaya çıktı. Dikkat ederseniz maç boyunca futbolcularımız arasındaki uyum ve ezber, oyun üstünlüğünü getirdi. Yardımlaşma ve takım bütünlüğü üst düzeydeydi. Cenk Tosun ve Bertuğ dururken, Barış Alper ile başlamak cesaret işiydi. Bir ezberi bozmaktı. Montella bu konuda cesur bir karar verdi. Hırvatistan'ı kalemizden uzak tutarken, orta sahada da üstünlüğü elimizde tuttuk. Pas hatası yapmadık, hızlı top çevirdik. Barış Alper Yılmaz ile Kerem Aktürkoğlu arasındaki uyum mükemmeldi. Hakan Çalhanoğlu da 10 numara pozisyonunda hem hücuma, hem de orta alana büyük destek verdi. Valencia'da forma giyen Cenk Özkaçar da sol bekte hatasıza yakın oynadı.


Millilerimiz, ikinci yarıya da büyük oyun iştahı ile başladı. Montella yönetiminde açtığımız beyaz sayfaya keyifli bir oyunla başladık. Kerem Aktürkoğlu'nun Hırvatistan savunmasını adeta felç eden merhametsiz bindirmeleri ikinci yarıda da devam etti. 54'te Barış Alper ile 2. gole çok yaklaştık ama olmadı. Kuntz döneminde sahada emekler gibi futbol oynayan A Milli Takımımız, Montella idaresinde bir uzay takımı gibiydi. Savunmada Samet Akaydın, içine Hulk kaçmış gibiydi. Ceza sahamıza giren Hırvat hücumcularını rüzgarı ile deviriyordu Samet! Aferin Samet! Orta alanda 'cesur yürek' İsmail Yüksek; rakibe öyle pres yaptı ki, top çaldı, hücum başlattı, savunma önünde bir duvar oldu. Adeta üç kişilik oynadı, İsmail Yüksek!


60'tan sonra Hırvatistan çok adamla üzerimize geldi. Bu dakikalarda baskı yesek de gol yemedik, iyi savunma yaptık. Uğurcan müthiş kurtarışlar yaptı. Skoru tuttu. 79'da yüreğimiz ağzımıza geldi. Ferdi topu çizgiden çıkardı ama pozisyon zaten ofsayttı. Sonrasında karşı karşıya pozisyonda Yunus'la öyle bir gol kaçırdık ki... 90'da hakem Anthony Taylor, verdiği uyduruk penaltıyı, VAR'ın uyarısı ile gitti izledi ve penaltıyı iptal etti. Hatasından döndü! Ve kazandık. Biz kazandık! Dün gece EURO 2024 yolundaki kilit maçımızı kazandık. Grupta liderliğe yükseldik. Kalan maçlarımızda Letonya ve Galler'i de yener EURO 2024'e grup lideri olarak adımızı yazdırırız. Helal olsun size Çocuklar! Cumhuriyetimiz'in 100. Yılını kutlamak için geri sayıma geçtiğimiz şu günlerde tarihi biz zaferle hepimizi gururlandırdınız! Yıldızlar yere insin ve hepinizi alınlarınızdan öpsün BİZİM ÇOCUKLAR! Elinize, yüreğinize, ayağınıza, kalbinize sağlık Milli Takım! Bizim Takım!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor