31 Temmuz 2014 | Perşembe

Atiba müthişti

Beşiktaş, Hollanda'da takım oyununu çok iyi sahaya yansıtarak Feyenoord'u 2-1 ile geçerken ikinci maç için büyük avantaj yakaladı. Daha önceleri de Beşiktaş maç içerisinde böyle özgüveni yüksek, rakibe alan bırakmayan, takım oyununu çok iyi yansıtan futbolunu bölüm bölüm yansıtırdı.
Ancak dün Beşiktaş daha farklıydı.
Maçın tamamına yakın bir bölümünde takım oyununu sahaya çok iyi yansıtarak Feyenoord'a adeta pozisyon vermedi.
Pozisyon vermediler derken sadece savunmanın başarısını düşünmemek lazım. Orta saha da savunmaya mükemmel bir destek verdi.
Atiba, Oğuzhan, Necip ve kenarlardaki Kerim ve Olcay ile çok mükemmel uyum içinde rakibe göz açtırmadılar.
Atiba mükemmel bir takım oyuncusu. Modern ön liberoya örnek bir isim. Beşiktaş'ın nerede açığı varsa Atiba oradaydı. Hele bir pozisyonda rakip oyuncu karşı karşıya tam son vuruşu yapacakken, Atiba'nın ayak koyup golü önlediği dakika unutulmazdı.
Atiba hem orta sahada hem ofansta hem de defansın arasına girerek örnek bir ön libero gösterdi bize.

Disiplinli oynadı
Feyenoord, Beşiktaş'ı kısa toplarla pas yaparak savunmayı içeri çekip dengesiz yakalamak istedi. Ama Beşiktaş'ın iki kenar beki çok iyi kademe yaptı. Hiç hata yapmadı. Bir kez Serdar arkasına atılan topta hatalıydı ama o da hatasını telafi etti.
İkinci yarıya başlarken Feyenoord'un anormal bir hücum yapamazsa Beşiktaş'ın daha etkili olacağını düşünüyorduk. Hakikaten de maçın hakimi Beşiktaş oldu.
Özellikle Kerim'in topu kaparak golü atması Beşiktaş'ın özgüvenini artırdı.
Beşiktaş, Atiba, Necip, Kerim, Olcay ve Mustafa ile inanılmaz disiplinli oynadı. Bu disiplin Beşiktaş'ı hem savunmada hem de ofansta müthiş bir dayanışma içine sokarak takım oyununu mükemmelleştirdi. Rakip penaltı dakikasına kadar pozisyon bulamadı.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
Etiketler :
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor