Mantı kaç dakika pişer? Lezzetli mantı tarifi

Gözde lezzetlerden biri olan mantı küçükten büyüye hemen hemen herkes tarafından sevilir. Ev mantısının yapılışı zahmet istese de yerken çok lezzetli olması verilen emeğe değerdir. Peki mantı kaç dakikada pişer?

Gözde lezzetlerden biri olan mantı küçükten büyüye hemen hemen herkes tarafından sevilir. Ev mantısının yapılışı zahmet istese de yerken çok lezzetli olması verilen emeğe değerdir. Peki mantı kaç dakikada pişer?

Hazır mantılardan da alarak evde pişirilebilir. Ev mantısının lezzeti ise bir başkadır. Pratik mantı tarifi arayanlar mantının kaç dakikada piştiğini de merak ediyor. Hazır ve ev mantısının pişme süreleri farklı mıdır?

EV MANTISI VE HAZIR MANTININ PİŞME SÜRESİ NEDİR?

Mantının pişirme süresi çeşidine göre değişiklik gösterir. Ev mantısı yeni hazırlandığından ve hamuru ince olduğundan kısa sürede pişecektir. Haşlama yaparsanız yaklaşık 8 dakikada pişer. Hazır mantı ise dondurulmuş olduğundan çözmesi ve pişmesi daha uzun zaman alacaktır. Yaklaşık 15 dakika sürebilir. Yine de ocağı söndürmeden önce mantının pişme durumunun kontrol edilmesi daha doğru olacaktır.

Malzemeler:

Hamuru için;
2 buçuk su bardağı un

1 yumurta
1 tatlı kaşığı tuz
Su

İç harcı için;

300 gr kıyma
2 adet rondodan geçirilmiş soğan
Tuz karabiber kırmızı biber

Üzeri için;

Sarımsaklı yoğurt
50 gr tereyağı ve 1 yemek kaşığı salça
İsterseniz nane

Yapılışı:

Unu yoğurma kabına alın ortasına yumurtayı kırın, tuzu atın, su ile sert bir hamur olacak şekilde yoğurun. İç harcı için kıymayı soğanı ve baharatları ilave edin karıştırın.

Hamuru yuvarlak olacak şekilde açın kenarlarına iyice bastırın ki eşit kalınlıkta olsun hamur çok ince olmayacak elinizle kontrol edince anlaşılır. Açtığınız hamurdan dilediğiniz büyüklükte kareler kesin karelerin içine iç harçtan koyun karşılıklı çarpraz şekilde kapatın.

Hafif unladığınız tepsiye mantıları dizin büyük bir tencereye suyu koyun,biraz tuz atın kaynatın kaynayınca mantıları ekleyin ,pişirin ,pişince borcama alın, kepçe ile soğuyan mantının üzerine yoğurdu dökün ve en işte tereyağında erittiğiniz salçayı dökün. Afiyet olsun.

BİZE ULAŞIN