Maç Sonuçları

'Kılıç' yarası

Ziraat Türkiye Kupası 4. tur maçında Galatasaray'ı deplasmanda 1-0 mağlup eden Sivasspor çeyrek finale yükseldi. Kırmızı-beyazlıların golünü 49. dakikada Erman Kılıç attı. Galatasaray bu sonuçla geçen sene olduğu gibi kupaya yine çeyrek finalde veda etti. Karşılaşmanın 90+5. dakikasında ise çok tartışılacak bir pozisyon yaşandı. Selçuk İnan'ın sağdan yaptığı orta savunmada Ziya Erdal'ın eline çarptı fakat bu pozisyonda maçın hakemi 'devam' dedi.

Giriş: 20 Mart 2012, Salı 00:00 Güncelleme: 20 Mart 2012, Salı 22:48
SEMİH İLE NAVRATIL ÇARPIŞTI
Karşılaşmanın 12. dakikasında Galatasaray sol taraftan köşe vuruşu kazandı. Ön direğe doğru yapılan ortayı Sivasspor savunması uzaklaştırırken bu pozisyonda Semih ile Navratil kafa kafaya çarpıştı. İki oyuncu da yerden kalkamazken, sağlık ekiplerinin müdahalesi sonrası maç yeniden başladı.

BAROS KARŞI KARŞIYA KAÇIRDI
Galatasaray, 21. dakikda gole çok yaklaştı. Necati'nin sağdan yaptığı ortada kaleciyle karşı karşıya kalan Baros, penaltı noktasına yakın bir noktadan bekletmeden vurdu. Kaleciden dönen top Necati'nin önünde kalırken, sarı-kırmızılının şutu yandan dışarıya gitti.

ERMAN İNANILMAZI YAPTI
Galatasaray kalesinde fazla pozisyon bulamayan Sivasspor, maçın 42. dakikasında gole çok yaklaştı. Savunmamın arkasına atılan pasta Erman Kılıç, altıpasın önünde kaleciyle karşı karşıya kaldı. Yerden vuran kırmızı-beyazlı oyuncunun şutunda kaleci Ufuk başarılıydı.

SİVASSPOR İKİNCİ YARIYA HIZLI BAŞLADI
Konuk ekip ilk yarının aksine ikinci yarıya çok hızlı başladı. 47. dakikada Mehmet Nas'ın sağ kanattan yerden yaptığı ortaya altıpasın önünde Cerny dokundu, kaleci Ufuk gole izin vermedi.

VE GOL GELDİ...
İkinci yarıda Galatasaray kalesinde etkili olan Sivasspor aradğığı golü 49. dakikada buldu. Uğur'un sağ kanattan yaptığı ortaya Semih vuramadı, seken top Erman Kılıç'ın önünde kaldı. Erman altıpasın önünden yerden vurdu ve takımını 1-0 öne geçirdi.

SON ANDA EBOUE AYAK KOYDU
Sivasspor, golü bulduktan sonra Galatasaray savunması büyük boşluklar vermeye başladı. 68. dakikada sarı-kırmızılıların eksik yakalandığı pozisyonda sağ kanattan Eneramo, ortaladı. Ceza sahası içerisindeki Erman'dan önce Eboue son anda ayak koydu ve tehlikeyi uzaklaştırdı.



GALATASARAY'DA 'PENALTI' İTİRAZLARI
Karşılaşmanın son dakikasında çok tartışılacak bir pozisyon yaşandı. 90+5. dakikada Selçuk İnan'ın sağdan yaptığı orta savunmada Ziya Erdal'ın eline çarptı fakat bu pozisyonda maçın hakemi 'devam' dedi.

ELMANDER VE MELO DİNLENDİRİLDİ
Fatih Terim, sarı-kırmızılı takımın önemli oyuncuları Johan Elmander ve Felipe Melo'yu kadroya almayarak Sivasspor maçında dinlendirmeyi tercih etti.

Karşılaşmaya Ufuk Ceylan, Eboue, Semih Kaya, Ujfalusi, Hakan Balta, Aydın Yılmaz, Selçuk İnan, Engin Baytar, Riera, Necati Ateş ve Baros 11'i ile başlayan Terim, yedeklerde ise Muslera, Ceyhun Gülselam, Yiğit Gökoğlan, Emre Çolak, Servet Çetin ve Sercan Yıldırım'a yer verdi

Elmander ile Melo'yu dinlendiren Terim, Aykut Erçetin, Çağlar Birinci, Gökhan Zan, Ayhan Akman, Serkan Kurtuluş ve Yekta Kurtuluş'u da kadroya almadı.

BAROS 3 AY SONRA İLK 11'DE
Galatasaray formasıyla ilk 11'de son maçına ligin 20. haftasındaki Kardemir Karabükspor maçında çıkan Milan Baros, yeniden ilk 11'i görmek için 3 ayı aşkın bir süre beklemek zorunda kaldı.

Çek golcü, 14 Ocak tarihinde yapılan ve ilk 11'de başladığı Kardemir Karabükspor maçının son dakikalarında sakatlık geçirirken, sonrasında oynanan Eskişehirspor, Ankaragücü ve Bursaspor karşılaşmalarında forma giyemedi.

Yeniden sahalara döndüğü Medical Park Antalyaspor maçının ikinci yarısında oyuna giren ancak bu kez de kırmızı kart gören Baros, aldığı 3 maçlık ceza nedeniyle Gaziantepspor, Kayserispor ve Mersin İdmanyurdu karşılaşmalarında formasından uzak kaldı.

Son yapılan maçlarda Beşiktaş karşısında sonradan oyuna giren Milan Baros, Sivasspor maçında yedekler arasında olmasına karşın forma şansı bulamazken, Gençlerbirliği ile Fenerbahçe müsabakalarında da sonradan sahaya çıktı.

Çek futbolcu, aradan geçen 3 ayı aşkın sürenin ardından, Elmander'in dinlendirildiği Ziraat Türkiye Kupası'ndaki Sivasspor maçında kendisine ilk 11'de yer bulmayı başardı.

HASAN ŞAŞ CEZALI
Galatasaray'da yardımcı antrenör Hasan Şaş, cezası nedeniyle Sivasspor maçında görev yapamadı.

Fenerbahçe derbisinde rakip takım taraftarlarına yönelik sportmenliğe aykırı hareketi nedeniyle Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK) tarafından 1 maç ceza verilen Hasan Şaş, bu cezasını Sivasspor karşılaşmasında çekti.

TARAFTAR İLGİSİ DÜŞMEDİ
Sarı-kırmızılı ekibin Ziraat Türkiye Kupası'ndaki Sivasspor karşılaşmasına taraftarların ilgisi yine yüksek oldu. Hafta içi oynanması ve bir kupa mücadelesi olması nedeniyle lig maçlarına oranla Türk Telekom Arena'da daha az seyirci olmasına karşın, yine de önemli ölçüde bir douluk oranına ulaşıldı.
Mücadeleyi yaklaşık 100 kişilik bir Sivasspor taraftar gurubu da kendilerine ayrılan bölümden takip etti.
Öte yandan, vefat eden Milli Takımlar Maç ve Oyuncu İzleme Antrenörü Ali Hoşfikirer için maç öncesi saygı duruşunda bulunuldu.