Maç Sonuçları

Sivas siftahı yaptı

A Haber'den naklen yayınlanan maçta Sivasspor, kar-buz dinlemedi. Bursa'yı güzel bir oyunla geçen Yiğidolar, Ziraat Türkiye Kupası'nda galibiyetle tanıştı

Giriş: 14 Ocak 2013, Pazartesi 00:00 Güncelleme: 16 Ocak 2013, Çarşamba 12:43
Ziraat Türkiye Kupası A Grubu 2. maçında Sivasspor evinde Bursaspor'u konuk etti. Yoğun kar yağışı altında ve ağır bir zeminde oynanan karşılaşmadan ev sahibi ekip 2-1'lik skorla ayrıldı ve 3 puanın sahibi oldu. A Haber'den naklen yayınlanan mücadelenin ilk dakikalarda Erman Kılıç ve Kamil Grosicki ile etkili olan Sivasspor, baskısının sonucunu devre sonunda aldı. Tam ilk yarı bitti derken sahneye çıkan Eneramo, 45. dakikada Aatif Chahechouhe'nin serbest vuruştan ceza sahasına yaptığı ortayı gole çevirdi ve takımını 1-0 öne geçirdi. İlk yarı bu skorla sona erdi. İkinci devrede ataklarını sıklaştıran Bursaspor, aradığı golü 55. dakikada buldu. Sivasspor defansının arkasına hareketlenen Ferhat Kiraz, Sivasspor kalecisi Milan Borjan'ın zeminin azizliğine uğrayarak kaymasını fırsat bildi ve takımını beraberliğe taşıdı.

AATİF MÜKEMMEL VURDU
Beraberlik sonrası dengeye gelen mücadelede, ilk golün de asistini yapan Aatif Chahechouhe attığı mükemmel golle ibreyi Sivasspor yönüne çevirdi. 63. dakikada ceza alanı sol çaprazında topla buluşan Fransız oyuncu, yaptığı klas vuruşla kaleci Harun Tekin'i mağlup etti ve Sivasspor 2-1 üstünlüğü yakaladı. Grubun ilk maçında deplasmanda F.Bahçe'ye 2-0 mağlup olan Sivas, bu sonuçla gruptaki ilk galibiyetini aldı.

BİZ ÜSTÜNDÜK
Sivasspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, Bursaspor karşısında maç boyunca kendilerinin üstün olduğunu belirterek, "Haklı bir galibiyet aldık. Kupada yolumuza devam ediyoruz. Grupta yeniden söz sahibi olduk. Bunun devamını da getireceğiz. İyi bir galibiyet oldu" dedi.

ŞANSSIZ MAÇTI
Bursaspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, Sivasspor karşısında şanssız bir maç çıkardıklarını açıklayarak, "İkinci yarıda basit bir fantazi sonucu gol yedik. Berabere kalabilirdik" dedi. Genç teknik adam, F.Bahçe maçına odaklanacaklarını sözlerine ekledi.