Maç Sonuçları

Kupanın efendisi

Giray Bulak'lı Mersin evinde Fırtına'ya direnemedi Puanını 9'a çıkaran Trabzon, Ziraat Türkiye Kupası'nda yarı final için dev bir adım attı. Goller Mustafa Yumlu'dan geldi

Giriş: 16 Ocak 2013, Çarşamba 00:00 Güncelleme: 16 Ocak 2013, Çarşamba 02:01
Ziraat Türkiye Kupası'nda Mersin'i deplasmanda Mustafa Yumlu'nun golleriyle yenen Trabzonspor 3'te 3 yaptı: 0-2. Karadeniz Fırtınası böylece puanını 9 yaptı, grupta çıkma adına dev bir adım attı. Trabzonspor'daki genel menajerlik görevini bırakıp, Mersin ile anlaşan Giray Bulak ilk sınavında başarılı olamadı. As oyuncularını dinlendiren, sahaya genç bir takım süren Şenol Güneş'i öğrencileri mahcup etmedi.

MERSİN'DE İLK KEZ KAZANDI
Maça hızlı başlayan Trabzonspor, Mersin kalecisi Orkun Uşak'ın da hatasından yararlanan Musfata Yumlu'nun kafa şutu ile 35. dakikada öne geçti. Ev sahibi Mersin maçta fazla etkili olamazken, Mustafa Yumlu 83. dakikada skoru ilan etti. Trabszonspor tarihinde ilk kez Mersin'de kazanmış oldu. Daha önce oynanan 6 maçın 4'ü berabere bitmiş, 2'sini Mersin kazanmıştı. Kupada grupta 3'te 3 yapan Trabzonspor yarı final yolunda önemli bir avantaj yakalamış oldu.

Cevat KOL