Maç Sonuçları

Kupada fırtına

Ligde tekleyen bordo-mavililer, kupada Adrian, Vittek ve Halil'le rahat kazandı. Yarı final bileti için son 2 maçta 1 puan yetecek

Giriş: 25 Ocak 2013, Cuma 00:00 Güncelleme: 25 Ocak 2013, Cuma 03:14
Süper Lig'de 4 maçtır galip gelemeyen Trabzonspor, Ziraat Türkiye Kupası çeyrek final grubunda Mersin İdman Yurdu'nu 3-0 yenerek 4'te 4 yaptı ve yarı finali büyük ölçüde garantiledi. Bordo-mavililer, Avni Aker'de oynanan maçın henüz 5. dakikasında öne geçti. Olcan'ın soldan yaptığı ortaya Adrian sağ ayağıyla gelişine çok şık vurupu ağları havalandırdı: 1-0. 42'de bu kez Adrian kafayla indirdi, Vittek yakın mesafeden meşin yuvarlağı tavana asıp farkı 2'ye çıkardı: 2-0. Kupayı ikinci plana atan rakibi önünde ikinci yarıda da çok rahat oynayan Trabzonspor, 85. dakikada Halil Altıntop'la bir gol daha bulup sahadan 3-0'lık skorla galip ayrıldı.

LİDERLİĞİNİ SÜRDÜRDÜ
Fırtına bu sonuçla grupta 4 maçta 12 puana ulaşarak liderliğini sürdürdü. Bordo-mavililer son iki maçta 1 puan alması halinde yarı finali ve grup liderliğini garantileyecek.

MERSİN MUCİZEYE BIRAKTI
Mersin İdman Yurdu, B Grubu'nda oynadığı 4. maçını da kaybederek kupaya bir mucize olmazsa havlu attı. Kırmızılacivertli takım, 4 maçta kalesinde 13 gol görürken, 1 gol atabildi. Teknik direktör Giray Bulak, ligdeki kritik durum nedeniyle kupayı gözden çıkardıklarını açıklamıştı.