Maç Sonuçları

Töre Kartal'ı yaktı

Kupada sürpriz bir çıkış yakalayan 1461 Trabzon, Kartal'a da geçit vermedi ve bir puanı hanesine yazdı. Gökhan Töre'nin 66.dakikada orta sahada kaptırdığı topla golü bulan 1461 Trabzon liderliği Beşiktaş'a bırakmadı.

Giriş: 10 Ocak 2016, Pazar 00:00 Güncelleme: 10 Ocak 2016, Pazar 20:44
Ziraat Türkiye Kupası C Grubu zirve mücadelesinde 1461 Trabzon'a konuk olan Beşiktaş sahadan 1-1'lik eşitlikle ayrıldı.

Hüseyin Avni Aker'de oynanan mücadelede Beşiktaş ilk yarıyı Sosa'nın golüyle 1-0 üstün bitirdi. İkinci yarıda oyundan kopmayan 1461 Trabzon fırsatçılığını konuşturdu. Beşiktaş, Gökhan Töre ile orta sahadan yeniden atağ hazırlanırken Trabonlu futbolcu Yüksel Şişman'ın presi Töre'ye top kaybettirdi. Orta alanda kaptığı topu ceza sahasına kadar süren Yüksel Şişman, meşin yuvarlağı Günay'ın sağında ağlarla buluşturdu


Bu sonuçla C Grubu'nda 1461 Trabzon 7 puanla averajla liderlik koltuğunu bırakmadı. En yakın takipçisi Beşiktaş ise aynı puanla ikinci sırada yer aldı.

Kadroda rotasyon

Teknik direktör Şenol Güneş devre arası tatilinde fazladan izin verdiği için kampa geç katılan Rhodolfo, Ersan ve Mario Gomez'i 18 kişilik kadroya dahil etmedi.

Rhodolfo ve Ersan'ın yokluğunda Miloseviç de kırmızı kart cezalısı olduğu için Pedro Franco'nun yanında ikinci stoper olarak Necip Uysal görev yapıyor. Orta saha oyuncusu olan Necip aslında bu mevkiye fazla yabancı değil. Geçtiğimiz sezonlarda da eski teknik direktör Slaven Biliç tarafından zaman zaman defansın ortasında ve sağında görevlendirilen Necip, 1461 Trabzon maçı ile yine defansta görev aldı.