Maç Sonuçları

Kupada da lider Beşiktaş

Beşiktaş, Ziraat Türkiye Kupası C Grubu'nda 1461 Trabzonspor'u Cenk Tosun'un 90+1. dakikadaki golüyle 1-0 mağlup ederek 3 puanın sahibi oldu.

Giriş: 14 Ocak 2016, Perşembe 00:00 Güncelleme: 14 Ocak 2016, Perşembe 22:58
Ziraat Türkiye Kupası C Grubu 4. hafta maçında 7 puanı bulunan iki ekip; Beşiktaş ile PTT 1. Lig takımı 1461 Trabzon liderlik maçına çıktı. Atatürk Olimpiyat Stadı'ndaki karşılaşmayı siyah-beyazlılar maçın uzatma dakikalarında attığı golle 1-0 kazandı.



Karşılaşmanın ilk yarısında Oğuzhan Özyakup'la bir şutu direkten dönen Beşiktaş aradığı golü 90+1'de Cenk Tosun'la buldu. Karadeniz ekibini tek golle geçen Şenol Güneş'in ekibi puanını 10'a çıkararak zirvenin yeni sahibi oldu.

1461 Trabzon ise 7 puanla Sivas Belediyespor'un önünde ikinci sırada kaldı.

ŞENOL GÜNEŞ'TEN 8 DEĞİŞİKLİK
Ziraat Türkiye Kupası C Grubu'nun dördüncü haftasında PTT 1. Lig ekiplerinden 1461 Trabzon'u konuk eden Beşiktaş'ta teknik direktör Şenol Güneş, Karadeniz temsilcisiyle grupta oynanan ilk maçın kadrosunda 8 değişiklik yaptı.

Tecrübeli teknik adam, 1461 Trabzon'la deplasmanda oynanan ve 1-1 biten üçüncü hafta karşılaşmasında görev yapan 8 futbolcudan 5'ini yedek kulübesinde oturturken, Atiba Hutchinson ve Jose Sosa'yı 18 kişilik maç kadrosuna dahil etmedi. Siyah-beyazlı kulübün, Arjantin Ligi ekiplerinden San Lorenzo'ya kiralamak için görüşmelerde bulunduğu Pedro Franco da kadroda yer almadı.

As futbolcuların ağırlıklı olarak yer aldığı bir kadroyu sahaya süren Güneş, kaleyi Tolga Zengin'e emanet etti. Defansı Andreas Beck, Luiz Rhodolfo, Ersan Adem Gülüm ve İsmail Köybaşı dörtlüsünden oluşturan siyah-beyazlı çalıştırıcı, defansın önünde Necip Uysal'a görev verdi. Orta alanın sağında Kerim Frei, ortada Oğuzhan Özyakup, solda ise Olcay Şahan şans bulurken, ileri uçta Mustafa Pektemek ile birlikte Mario Gomez forma giydi.

Beşiktaş'ta Günay Güvenç, Serdar Kurtuluş, Dusko Tosic, Gökhan Töre, Veli Kavlak, Ricardo Quaresma ve Cenk Tosun ise yedek kulübesinde oturdu.


Tribünler boş kaldı
Beşiktaş ile 1461 Trabzon arasındaki mücadeleyi az sayıda taraftar izledi.

Atatürk Olimpiyat Stadı'ndaki mücadelede tribünler boş kalırken, karşılaşmayı bin civarında taraftar takip etti.