Maç Sonuçları

Fenerbahçe liderliği garantiledi

Fenerbahçe, Kadıköy'de ağırladığı Tuzlaspor'u Lazar Markovic'in 90+1'deki golüyle 1-0 yendi. H grubunda 5'te 5 yapan sarı-lacivertliler bir üst tura adını yazdırdı. Maça şehir içi otobüs hattı 500 T ile gelen Tuzlaspor cesur futboluyla büyük alkış aldı.

Giriş: 21 Ocak 2016, Perşembe 00:00 Güncelleme: 21 Ocak 2016, Perşembe 23:13
Kupada H Grubu'nda yoluna yenilgisiz devam eden ve son olarak yine Kadıköy'de Giresunspor'u 6-1 gibi farklı bir skorla geçen Fenerbahçe, 5. hafta karşılaşmasında Tuzlaspor'la karşılaştı.

Spor Toto 2. Lig Kırmızı grup temsilcisini Kadıköy'de ağırlayan sarı-lacivertliler Lazar Markovic'in 90+1'deki golüyle rakibini 1-0 mağlup etti.

DK: 90+1 LAZAR MARKOVİC FENERBAHÇE 1-0 TUZLASPOR (İZLEYİN)

Grupta 5 galibiyete ulaşan sarı-lacivertlile 15 puana ulaştı ve bir üst tura lider çıkmayı garantiledi. Sarı-lacivertlilerin ikinci turdaki rakibi Kayserispor veya İnegölspor olacak.

TUZLASPOR MAÇA HALK OTOBÜSÜYLE GELDİ
Çeşitli kademelerdeki liglerde yer alan kulüplerin yaşadığı ekonomik sıkıntıya dikkati çekmeyi amaçlayan Tuzlaspor'un yönetici, teknik heyet ve futbolcuları, sarı-lacivertli takımla Ülker Stadı'nda yapılacak maç için İstanbul'un en uzun hattı olarak bilinen 500T hattında seferler yapan halk otobüsünü kullanarak Kadıköy'e geldi.

Basın mensuplarının da takip ettiği yolculukta, Tuzlaspor'un yönetici, teknik heyet ve futbolcular tek tek akbil basarak otobüsteki yerlerini aldı.

Halk otobüsü kulüp binasından polis eskortu eşliğinde stada hareket etti. Yolculuk boyunca futbolcular neşeli anlar yaşadı. İlginç yolculuk sırasında yöneticiler, teknik heyet ve futbolcular güzel anlara tanıklık etti. Tuzlasporlu futbolcu Nihat Yılmaz, kız arkadaşına otobüste evlenme teklifinde bulunurken, yöneticiler ve oyuncular öz çekim yaparak anı kaydetti.

Tuzlaspor kafilesini taşıyan halk otobüsü yaklaşık 1,5 saatlik bir yolculuğun ardından Ülker Stadı'na ulaştı.

PEREİRA'DAN BÜYÜK ROTASYON
Teknik direktör Vitor Pereira, Spor Toto Süper Lig'deki Eskişehirspor maçına göre farklı bir 11'i sahaya sürdü.

Pereira, Eskişehirspor ile oynanan ve 3-0 kazanılan maça göre 9 değişiklik yaptı ve yedek oyuncu ağırlıklı bir kadroya Tuzlaspor karşısında görev verdi. Son lig mücadelesinde görev alan Ozan Tufan ve Michal Kadlec, Tuzlaspor karşısında da sahada yer aldı. Kalede Fabiano şans bulurken, savunmada Hasan Ali Kaldırım, Alves, Şener Özbayraklı da forma giydi. Orta sahada genç oyuncu Ramazan Civelek'in yanı sıra Mehmet Topuz, Uygar Mert Zeybek ve Alper Potuk oynarken, forvette Vollkan Şen gol aradı.

Volkan Demirel maç kadrosunda yer almazken yedek kaleci olarak Erten Ersu, yer aldı. Simon Kjaer, Mehmet Topal, Karahan Yasir Subaşı, Lazar Markovic, Caner Erkin ve Savaş Polat da ilerleyen dakikalarda görev almak üzere yedek bekledi.

Fenerbahçe'nin Spor Toto Süper Lig'de 13 Aralık 2015'te Medipol Başakşehir ile oynadığı maçın 20. dakikasında sakatlanan Alper Potuk, uzun bir aradan sonra bir resmi maçta ilk 11'de şans buldu.

Teknik direktör Pereira, Robin Van Persie'nin sakatlığı sonrası diğer golcü oyuncusu Fernandao'yu, Çaykur Rizespor maçı öncesi riske etmeyerek kadroya almadı.