Maç Sonuçları

Futbolcular akbil basarak otobüse bindi

Türkiye'deki futbol ligleri arasındaki gelir dengesizliğine dikkat çekmek için Türkiye Kupası'ndaki Fenerbahçe maçına 500T ile giden Tuzlaspor, trafiğe takılmadan maç saatinden önce stada ulaştı

Giriş: 22 Ocak 2016, Cuma 00:00 Güncelleme: 22 Ocak 2016, Cuma 14:38



2. Lig ekibi Tuzlaspor, Türkiye Kupası'nda bu akşam 20.45'te oynayacağı Fenerbahçe maçı için Kadıköy'e 500T hatlı otobüs ile gitme kararı almıştı.

Futbolcular, teknik heyet ve yöneticileri taşıyacak otobüs Tuzlaspor Tesisleri'nden, Ülker Stadyumu Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Spor Kompleksi'ne doğru 18.15 gibi hareket etti. Takım futbolcuları otobüse binerken akbil kullandı.

Otobüs 17.30'da Tuzla Stadı'na geldi ve son hazırlıklarını yaparak takımı beklemeye başladı. Tesislerden çıkan kafile 500T'ye binmeye başladı. Kalabalık medya ekibini gören futbolcular hayatlarında ilk kez bu kadar ilgi gördüklerini itiraf ettiler.

Futbolcular, teknik heyet ve yöneticileri taşıyacak otobüs Tuzlaspor Tesisleri'nden, Ülker Stadyumu Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Spor Kompleksi'ne doğru 18.15 gibi hareket etti.

FUTBOLCULAR AKBİL BASARAK OTOBÜSE BİNDİ

Otobüs 17.30'da Tuzla Stadı'na geldi ve son hazırlıklarını yaparak takımı beklemeye başladı. Tesislerden çıkan kafile 500T'ye binmeye başladı. Kalabalık medya ekibini gören futbolcular hayatlarında ilk kez bu kadar ilgi gördüklerini itiraf ettiler.

En uzun hat olarak bilinen ve efsane 500T diye anılan hattın otobüslerinden biri ile Fenerbahçe maçına giden Tuzlaspor'u çok sayıda basın mensubu takip etti. Normal hat seferinde olduğu gibi hınca hıç dolu olan otobüste takım kafilesi kadar da kameraman, muhabir ve foto muhabiri bulundu.

Görüntü ve fotoğraf alabilmek için adeta bir yarış ve izdiham yaşandı. Takım futbolcuları otobüse binerken akbil kullandı. Akbili olmayan veya limiti yetersiz olanlar birbirinden aldı.

Futbolcular otobüsün içinde akbilleriyle poz verirken, keyifli ve farklı bir yolculuk yaptılar.

Tuzlaspor Kulüp Başkanı Ahmet Çabuk otobüsün hareketinden önce yaptığı açıklamada; "Amacımız sıkıntı çeken kulüplere dikkat çekmek, alt liglerin hallerini dile getirmekti. 500T yıllardır hayatımızın bir parçası. Maça giderken bu hatla gidelim dedik, farkındalık oluşturalım dedik. Futbol kulüplerinin içinde olduğu ekonomik zorluğa, ligler arasındaki ekonomik gelir gider farkına dikkat çekmek için bu proje geldi aklımıza. Bunun için böyle bir yola çıkmış olduk. Bunu gerçekleştirdik, inşallah amacımıza ulaşırız" şeklinde konuştu.

500T'DE EVLİLİK TEKLİFİ

"Efsane 500T"de bir ilk yaşandı.

Tuzlasporlu Nihat, kız arkadaşını otobüsün içinde arayarak evlenme teklifinde bulundu.

Fenerbahçe maçına 500T ile gitme fırsatını iyi değerlendiren Nihat Yılmaz, basın mensuplarının önünde ve canlı yayında, Gaziantep'te bulunan kız arkadaşını telefonla arayarak evlenmek istediğini söyledi. Hemşirelik yapan Meltem Özdemir duruma çok şaşırdı ve sürpriz teklifi kabul etti.

Takım halinde 500T ile Fenerbahçe maçına giden Tuzlaspor'da Nihat'ın yaptığı sıradışı teklif takım arkadaşları arasında "Fırsatçı golcü" olarak tanımlandı.

Nihat Yılmaz, kameralar önünde ve canlı yayında evlilik teklifinde bulunurken, DHA'ya yaptığı açıklamada ise; "Nişanlım Gaziantep'te ve kendisine evlenme teklif ettim, kabul etti. Çok mutluyum. Fenerbahçe maçına da bu moral ve motivasyonla çıkacağız, inşallah maçta da iyi oynar ve kazanırız" dedi.

Tuzlasporlu diğer oyuncular da "Sanırız, Dünya'da böyle birşey hiç yapılmamıştır. Farkındalık yaratmak ve bazı şeylere dikkat çekmek için yaptık. Biz haddimizi biliyoruz. Fenerbahçe maçı öncesi yaptığmız bu iş inşallah uğur getirir, puan veya puanlarla dönmeyi düşünüyoruz." şeklinde konuştular.

500T'NİN GÜZERGAHI DEĞİŞTİ!..

Kadıköy deplasmanına 500T ile giden Tuzlaspor, trafiğe takılmadan stada ulaştı. Tuzla'dan hareket eden otobüs Pendik'ten sonra E5'ten vazgeçerek TEM'e çıktı. Stada yaklaşınca bağlantı yoluna inildi ve 19.15 gibi stada ulaşıldı. Akşam trafiğine takılmadan maç saatinden önce stada ulaşan kafilede, basın mensupları stadın kapısında indirildi. Takım otobüsü devam ederek stadın otoparkına girdi.