Maç Sonuçları

Galatasaray çeyrek finalde

G.Saray, hazırlık kampının ardından ilk ciddi sınavına bugün çıkacak. Aslan, Ziraat Türkiye Kupası son 16 turu rövanşında Bucaspor’a konuk olacak. A Spor’dan yayınlanacak bu karşılaşma 20.30’da başlayacak.

Giriş: 18 Ocak 2018, Perşembe 00:00 Güncelleme: 18 Ocak 2018, Perşembe 22:52

Ziraat Türkiye Kupası son 16 turu rövanşları son maçında Galatasaray sahne aldı.

Sarı-kırmızılılar, ilk maçta 3-0 mağlup ettiği TFF 2. Lig takımlarından Bucaspor'u rövanş maçında da aynı skorla yenerek adını çeyrek finale yazdırdı.



Yeni Buca Stadı'nda 20.30'da başlayan ve A Spor ekranlarından yayınlanan mücadelede Fatih Terim'in öğrencileri, 33. dakikada Bafetimbi Gomis'in goüyle öne geçti. 44'te Yasin Öztekin ilk yarının skorunu belirledi: 2-0.

As kadrosuyla sahaya çıkan Galatasaray, rakibine büyük üstünlük kurduğu maçta Sofiane Feghouli ile 53'te skoru 3-0 yaptı.

Kalan dakikalarda sarı-kırmızılılar farkı daha da açacak fırsatları bulsa da son vuruşları etkili yapamayınca karşılaşma 3-0 sona erdi. Sarı-kırmızılılar çeyrek finale yükselen taraf oldu.

TERİM, İDEAL KADROYU SAHAYA SÜRDÜ
Süper Lig'de ikinci yarı öncesi Ziraat Türkiye Kupası son 16 Turu rövanş maçında deplasmanda Bucaspor ile karşı karşıya gelen Galatasaray'da teknik direktör Fatih Terim, ideale yakın bir kadroyla sahaya çıktı. Deneyimli çalıştırıcı, Mariano, Maicon, Feghouli, Belhanda, Selçuk, Gomis ve Yasin'i ilk 11'de görevlendirirken, kalede Muslera'nın yerine Eray'ı oynattı. Ndiaye ve Rodrigues'i yedek soyunduran Terim; Latovlevici, Donk ve Koray'ı da sahaya sürdü. Galatasaray'da ikinci yarı lisansı çıkarılan tecrübeli futbolcu Hakan Balta bu sezon ilk kez resmi bir maçta 21 kişilik kadroda yer aldı.



Galatasaray ile Bucaspor 8 yıl sonra İzmir'de karşılaştı. En son 2010-2011 sezonunda Atatürk Stadı'nda Süper Lig mücadelesinde kozlarını paylaşan iki ekibin maçında Galatasaray, sarı-lacivertlileri 1-0 yenmişti.

Her iki takım taraftarları karşılaşmaya büyük ilgi gösterdi. Galatasaraylı futbolseverler kale arkası misafir tribün, VIP ve balkon tribününde maçı izlerken, Bucaspor'a gönül verenler kale arkaları, kapalı ve maratondan takımlarını destekledi.

İzmir emniyeti karşılaşmada kuş uçurtmadı. Buca Tınaztepe girişinde çevre illerden otobüslerle maça gelen Galatasaraylı taraftarları durduran emniyet mensupları, üzerlerinde yanıcı, patlayıcı ve kesici alet bulunanları stat çevresine sokmadı. İki takım taraftarının da karşı karşıya gelmemesi için önlemler alan emniyet, özel araçları da teker teker aradı.

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, İzmir Adliyesi önünde 5 Ocak 2017'de düzenlenen terör saldırısında şehit düşen trafik polisi Fethi Sekin'in ailesini unutmadı. Terim, Sekin'in çocukları Nisanur, Dila ve Tolunay'a Galatasaray formaları hediye etti. Tüm tribünler Terim ve Sekin'in ailesini alkış yağmuruna tuttu. Anne Rabia Sekin de duygusal anlar yaşadı.