Maç Sonuçları

Şampiyonlar finali Galatasaray ile Akhisarspor arasında oynanacak

Bir yanda koleksiyonunu genişletmek isteyen Aslan, diğer yanda unvanını koruyup Avrupa’ya gitmeyi amaçlayan Akhisar... Sivas Stadı’nda olacak Ziraat Türkiye Kupası finalinde büyük heyecan 20.45’te naklen ATV’de.

Giriş: 15 Mayıs 2019, Çarşamba 08:00 Güncelleme: 15 Mayıs 2019, Çarşamba 12:18

Ziraat Türkiye Kupası'nda 57'inci final günü geldi çattı... ATV'den naklen yayınlanacak muhteşem final, Sivas 4 Eylül Stadı'nda saat 20.45'te başlayacak. Bir yanda son lig şampiyonu Galatasaray, diğer yanda son kupa şampiyonu Akhisar olacak. Sarıkırmızılılar, Ziraat Türkiye Kupası'nda 22 kez final oynayıp, 17 kere müzesine götürmeyi başararak en fazla şampiyon olan takım. Yeşil-siyahlılar ise tarihinde ilk kez geçen sezon finale çıkıp kupayı Fenerbahçe'nin elinden kaptıktan sonra ikinci kez finalist olma başarısı gösterdi.

İKİSİ DE FENER'DEN ALDI
Türkiye Kupası'nı 17 kez ile en çok kazanmayı başaran kulüp olan Aslan, organizasyonun ilk 4 yılına ambargo koydu. 1962 ile 1966 yılları arasında ilk şampiyonluklarını alan Cimbom, kupayı en son 2015-16 sezonunda elde etti. G.Saray F.Bahçe'yi Podolski'nin golüyle 1-0 yendi. Akhisar da geçen sezon aldığı Ziraat Türkiye Kupası'nda F.Bahçe'yi 3-2 devirmişti. Akigolar'ın gollerini Miguel Lopes, Sissoko, Barbosa kaydetti.

AKHİSAR YENİLMEDİ
Son şampiyon Akhisar, Ziraat Türkiye Kupası'na G.Saray gibi 5. turdan katıldı. 8 maçta 7 galibiyet, 1 beraberlik alan Akigolar 'Kupa takımı' olduğunu bir kez daha kanıtladı. Yeşil-siyahlılar 15 gol atarken, kalesini 4 kez kapatamadı. Akhisar; Karagümrük, Kayseri, Kasımpaşa ve Ümraniye'yi sollayarak adını finale yazdırdı.

TERİM REKOR PEŞİNDE
Aslan'da 1 UEFA Kupası, 7 Süper Lig, 2 Süper Kupa, 3 TSYD, 2 Cumhurbaşkanlığı ve 2 Türkiye Kupası kazanan Fatih Terim, 17. kupaya gözünü dikti. İmparator, bu kupayı 3 kez ile en çok kazanan Ahmet Suat Özyazıcı, Gündüz Kılıç ve Aykut Kocaman'ı yakalamak istiyor.

KAVÇAK İLKİ İSTİYOR
Kariyerinde ilk kez bir takımın teknik direktörlüğünü yapan Cem Kavçak, Akhisar'da kupaya uzanmak istiyor. Ligde takımı küme düşse de Kavçak kupada başarılı bir yol çizdi. İlk kupa finalini Galatasaray'a karşı çıkacak genç teknik adam, bir ilki başarmayı hedefliyor.

MİTROGLOU GİTMEDİ
Cimbom'da sakatlığı bulunan Kostas Mitroglou takımını Akhisar karşısında yalnız bırakacak. Ligde son oynanan Akhisar maçında 90+5'te sahneye çıkarak takımını şampiyonlukta tutan Yunan golcü, Sivas'a götürülmedi. Mitroglou dışında bir yabancı futbolcu da kurallar gereği tribünde oturacak.

AKİGO'DA 7 EKSİK
Akhisar'da kaleciler Lukac ile Bora, stoperler Mustafa Yumlu ile Cocalic, sağ bek Lopes, orta sahalar Hasan Ali ve Bilal'in sakatlığı bulunuyor. Kritik maçta bu isimlerin forma giymesi beklenmiyor.

GÖZÜ 70 MİLYONDA
Akhisar, finalde dev rakibini devirmesi halinde TFF'den 18 milyon TL'yi alıp kasasına koyacak. Yeşil-siyahlılar, UEFA Avrupa Ligi'ne de yine grup aşamasından itibaren katılıp en az 7 milyon euro gelir elde edecek. Böylece Akhisar kupayı kazanması durumunda 70 milyon TL'ye yakın para kazanacak.

CİMBOM'UN KUPA YOLU
Sarı-kırmızılılar, Ziraat Türkiye Kupası'na 5. turdan başladı. 8 maçta 5 galibiyet, 2 beraberlik ve 1 yenilgi ile finale gelen Cimbom, 17 gol atıp; 9 gol yedi. Aslan; Keçiörengücü, Bolu, Hatay ve Y. Malatya'yı eleyip finale çıktı. Kupa golcüsü 4 kez fileleri sarsan Yunus Akgün oldu.

Galatasaray 23. kez Türkiye Kupası'nda finale çıkıyor.