08 Şubat 2010 | Pazartesi

8 euro'luk Tabata!

2004-06: 76 maç 15 gol, takımı Goias FC. 2006-08: 79 maç 15 gol takımı Santos FC, Brezilya'nın en önemli efsanevi kulüblerinden biri. Gelelim bize... Gaziantepspor'da 2008- 09 sezonunda 29 maç 12 gol! Ardından ver elini İstanbul, başla Beşiktaş macerasına. Ne oldu ise Tabata'nın ismi ile birlikte Beşiktaş'ı yıpratma mücadelesi başladı. Tabii ki transferler eleştiriye her zaman açıktır. Ama yıpratma politikasına girdiği zaman iş değişir. Günahtır, bu işler bu kadar ucuz olmamalı. Fenerbahçe veya Galatasaray bu oyuncuyu almış olsaydı ''Çıt'' çıkmazdı, parası konuşulmazdı! Galatasaray, takımlarının yedek kulübelerinde toz toplayan Jove Dos Santos'u, Fenerbahçe ise Brezilya futbolunun 2. sınıf, milli takımda hasbelkader birkaç maç forma giyen Andre dos Santos'un yanı sıra bonusu Cristian'ı aldı yere göğe sığdıramadılar!.

Kabahat oynatamayanda

Kaldı ki Tabata da bu iki kulübün takibinde olan bir oyuncu idi. Burada Beşiktaş teknik heyetinin de kabahati büyük. At sahibine göre kişner. Gaziantep'te iken tüm futbolseverlerin gözdesi olan sambacıya sabretmiyorsun, ön libero oynatıyorsun. Oldu olacak bari bir de kaleye koyun!.. Fenerbahçe ve Galatasaray'ın kadrolarına bir göz atın. Beşiktaş'ın elinde olan ofansif oyuncu kitlesinin bu takımlarda olmadığını göreceksiniz. Demek ki burada kabahat yönetimde değil, sahada kumanda eden teknik yönetimde. Bütün Türkiye hâlâ Hakan Şükür gibi bir oyuncu bulamıyor, onun gibi bir golcü arıyor. Batuhan Karadeniz 19 yaşında Milli Takım'a gitti!.. Bonservis bedeli 5 milyon euro. Fransa'da fırtına estiren Lille 1 hafta önceye kadar Yıldırım Demirören'in peşinde koşturuyordu!.. Fransız bu oyuncunun kıymetini biliyor, onun ayaklarında şampiyonluk umudu taşıyor!. Üstelik bu oyuncu evlenerek özel yaşamını da düzene koydu. Böyle değerli 2 futbolcuyu sizlere örnek gösteriyorum. Batuhan 5 milyon euro ama biz onu 5 euro yaptık!.. Aynı şekilde Tabata'yı da 8 euro yaptık!.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor