20 Mart 2010 | Cumartesi

Azap bitti

Ben Beşiktaş'ı tanıyamıyorum. Yani bu kadar silik, kişiliksiz, öz güvensiz bir futbol takımı olamaz. Oyunu kendi alanında kabul edip, zaman zaman akıllı hücumlar yapabilirsin. Ama rakip Kasımpaşa iyi top yapabilen, topu ayağında tutabilen, bol pozisyon bulan bir takım. Sen böyle bir rakibe geniş alan bırakırsan kendi işini de şans meleklerine bırakmış olursun. Aylardır oynamayan Yusuf ile oyuna başlamak, hatta onu 90 dakika sahada tutmak da neyin nesi? Üstelik sol kanatta oynatıyorsun. Bu hamle ile İbrahim Üzülmez de işlevini yapamaz hale geliyor. Üstelik Keller ve Yekta gibi dirençli iki adama karşı mücadele etmek zorunda kalıyor. Yekta demişken söylemeden geçemeyeceğim. Dün akşam onu izleyen Real Madrid forması giyiyor sanırdı. Hücumda o var, savunmada yine o var. Adeta tek başına Kasımpaşa'yı ayakta tutan adamdı.

Mesaj yolladılar

Beşiktaş'ın orta sahasında Ernst ile Necip'in oynaması da şaşırtıcı bir tercihti. İkisini toplasan doğru dürüst iki pas yapamadı. Sivok'un oyundan çıkması savunma kurgusunu baştan aşağı bozdu. Oluşan açığı İbrahim Kaş ile kapatmaya çalıştı, ne var ki mevcut açık daha da büyüdü. İbrahim'in Beşiktaş'ın yediği 2. golde yaptığı hata affedilir gibi değildi. Kasımpaşa biraz daha dikkatli olsa maçı son anlara bırakmadan alıp götürmüştü. Bunun tek sebebi de Beşiktaş'ın özellikle 2-1'den sonra skoru korumaya çalışmasıydı. Oysa Beşiktaş ayarında bir takım sahaya uygun oyuncu seçimi ile çıktığı takdirde Kasımpaşa gibi bir rakibi rahat bir şekilde geçmesi gerek. Kasımpaşa'da forma giyen eski Beşiktaşlılar Koray, Gökhan ve Murat dünkü mücadele azmiyle adeta "Bizi neden gönderdiniz?" mesajı yolladı. Böyle bir maçtan sonra bir şeyi de itiraf etmek gerek. Şu zar zor maç kazanılan seri zaten bizleri mutlu etmiyordu. Sadece puanlara seviniyorduk, dün akşam o azaptan da kurtulduk.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.

GÜNÜN DİĞER YAZARLARI

SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor