19 Nisan 2010 | Pazartesi

Volkan'ın külleri

Erken goller futbolda erken bunama sebebi olabilir. Üstelik bir hayli sakatın varsa yenilen golden sonra da telafin çok daha zor olur. Alex Alexliğini yaptı. Maça başlıyorsun üç tane ön liberoyla, tamam bu bir düşünce tarzıdır saygı duyarım. Hesapta olmayıp yenilen erken golden sonra bir dizi değişikliklere gidilebilirdi. Hücum oyuncuları Yusuf, Holosko, Serdar olsun bunlardan herhangi biri değerlendirilebilirdi. Maalesef Mustafa Denizli hocamızın belli bir şablonu var ve o şablonu bir türlü bozmuyor. Mesela İbrahim Kaş'ı oyundan alıyor, Uğur İnceman'ı oyuna sokuyor. Senin bu saatten sonra hücumda etkili olup gol üretmen lazım. Bir kere kanatları hiç iyi kullanamıyorsun. Bu bölgelerde en azından etkili olmalısın ama İsmail, Tello olsun o bölgelerde çok etkili olamadılar. Her türlü Bobo'ya bakıyorsun. Ondan bir şeyler bekliyorsun. O da forvette tek başına bir şeyler yapmaya gayret ediyor.

Mahkum oynadılar
Nitekim de bir penaltı pozisyonu oldu. Bu penaltıyı gole çevirecek kadar yetenekli bir oyuncu olmasına rağmen bunu gerçekleştiremedi. Belki böyle bir gol bulunsaydı maçın kaderi çok daha değişik olabilirdi. Herhalde bu İzlanda'da volkan patlamasından olan kül bulutu kaleci Volkan'ın patlaması oldu gibi. Sanırım Beşiktaşlı oyuncuların görüş seviyesini Volkan'ın külü kapatmıstır. 2. yarı biraz daha kıpırtı oldu ama çok az bir bölümde... Böyle büyük maçları kurtarabilmeniz için çok daha fazla gayret göstermeniz gerekir. Benim kabullenemediğim nokta şu: Mahkum bir oyun anlayışı var. Oyunu sürekli orta sahada ve kendi alanında kabul ediyorsun. Serbest vuruşlarda bu kadar gol atabilecek önemli futbolcuların var. Serbest vuruşları gereği gibi kullanamıyorsun, iyi organize olamıyorsun. Maçın son on dakikalık bir bölümü kalmış, İbrahim Üzülmez'i alıyorsun, Serdar Özkan'ı koyuyorsun. Keşke söylediğim gibi bunlar daha önceden yapılsaydı. Şu bir gerçek ki futbol adına kazanmak için maalesef çok sey yapmanız gerekiyor. Fenerbahçeli futbolcular bu maçı kazanmayı daha çok istemişler.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor