11 Mayıs 2010 | Salı

Devlet hastanesi!

Bir futbol takımı düşünün; Şampiyonlar Ligi oynuyor, Turkcell Süper Lig'de şampiyonluğu kovalıyor, Ziraat Türkiye Kupası'nda kupayı hedefliyor. Bu hedeflerde yoluna devam etmek zorunda. Takımın değeri tam 120 milyon euro! Hedefi de tabii ki bu doğrultuda olacak. Gelin görün ki Beşiktaş, sakatlıklar yüzünden hedeflerin hiçbirine ulaşamadı.
Beşiktaş Jimnastik Kulübü değil, Beşiktaş Devlet Hastanesi oldu!
Yani kırıktı, çıkıktı, vuruktu ne ararsan var. Dalak böbrek hariç, her şey var. Bir takımda 2-3 sakat oyuncu olabilir. Ama 8, 9 tane... Ne oluyorsun?
Dr. Mete Düren bu işin profesörü ama, aması var! Bir sakatlanan hastaneden aylarca çıkmıyor.
Eskiden masör Necati Yücel abimiz vardı.
Bütün sakatlıkları tek başına hallederdi. O dönemde teknoloji de bu kadar gelişmemişti. Şimdi burada bir sorgulama yapmak lazım; bakın şu andaki şampiyonluğa ulaşamamanın bir çok sebebi olabilir. Teknik, taktik, futbolcu sorumlusluğu, şanssızlık, hakemler, federasyon. Bana sorarsanız, bu işin bir numarası sakatlıklar...
Tamam, futbolda sakatlık var ama futbolcular da kendilerine dikkat etmeli. Demek ki güçlü değiller. Ayakları yere sağlam basmıyor.
Kendilerine iyi bakmıyorlar. İyi bir profesyonel gibi yaşamıyorlar. Birçoğu çıt kırıldım.

Gençlere sevinir olduk
Şimdi hedef devam ediyor. Bu hafta çok önemli. Mutlaka kazanılması gereken bir maç.
UEFA Kupası'nda daha şanslı olabilmen için puan sıralamasında bir üste çıkman şart. Eee nerede futbolcular? Hepsi sakat.
Rıdvan'ın fibula kemiğinin kırılmasına çok üzüldük. Artık bu futbolculara kurşun mu döktürürler, Eyüp Sultan'da kurban mı kestirirler bilemiyorum.
Biraz manevi konuştum ama bunlar da hayatın içinde olan gerçekler.
Genç oyuncular birden bire revaçta olmaya başladı. Her şerden bir hayır doğar derler. Bu sakatlıklara üzülürken ortaya çıkıp başarılı olan bu gençlere de sevinir olduk.
Bunların arasına bir de sayın Yıldırım Demirören ve Serdal Adalı çok uğraş veriyorlar, dünya yıldızlarını getirebilmek için... Bu takıma bir iki yıldız da getirirseniz doyamazsınız futboluna.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor