25 Mayıs 2010 | Salı

Messi bile gelse!

Transfer gerçekten ciddiye alınması gereken apayrı bir iş. Burada teknik direktörle koordineli olarak çalışmak şart. Mustafa Denizli hocanın bir sistemi var. Pardon onun birçok sistemi var! Bu sistemlere uyan oyuncu transferini gerçekleştirmek çok önemli.
Bu şu demek; bugün Messi'yi de transfer etseniz bu sistemde başarılı olma şansı yok.
Şimdi Quaresma'yı düşünün, transfer ediyorsunuz.
Onun da bu sistemde başarılı olma şansı yok! Çünkü bu tip oyuncular daha çok yaratıcı özelliği fazla olan futbolcular. Kendilerinin ne olduğunu fazla bilen oyuncular. 7-8 tane defansif özellikli oyuncuyla sahaya çıkan bir takımda bu tip oyuncular başarılı olamazlar. Buradan bakarak, bu mantelite ile yola çıkmak lazım.
Örneğin hâlâ Delgado'dan umut bekleyenler var. Olacak bir şey mi?
Tello kafa ve düşünce olarak demoralize olmuş durumda. Bu takıma bu saatten sonra ne verir, tartışmak gerek. 22 yaşında bir İsmail Köybaşı var. Bu oyuncuyu değerlendirmek lazım.
Fink desen sıradan bir oyuncu. İşte Necip'i onun yerine koydun, hiç de sırıtmadı. Gencecik, gelecek vadeden bir isim.

Önce forvet gerekiyor
Forvetteki bütün oyuncuların stilleri birbirine yakın. Senin bir tane uzun boylu, kafa toplarına hakim forvetin yok. Yüksek top hakimiyeti olan, fizikli, mücadeleci, rakip forveti dağıtan bir futbolcun yok!
Önce takımına böyle bir oyuncuyu al sonra Quaresma'yı düşünürsün. Bir tane oyun kurucu futbolcun yok! Bu bölgeye de transfer gerçekleştirebilirsin.
Hadi defansını iyi-kötü idare eder götürürsün. Ama sen hücumda az gol atıyorsun. Göze hoş gelen futbol oynamıyorsun.
Aldığın yabancı futbolculardan üst seviyede faydalanmalısın. Sonra da onları satıp para kazandırmak zorundasın. Fenerbahçe Güiza'yı alırken büyük bir yatırım yaptığını sandı.
Bakın şimdi satamıyor. Taliplisi yok! Aynı şekilde Tabata da öyle. Çünkü yüksek maliyetli. Alırken futbolcuyu astronomik rakamlar verip adamın değerini üçe, beşe katlarsan sonra onu bu değerlere satamayıp kendi kendine zarar verirsin.
Yabancı transferi böyle yapılmamalı.
Sonuç olarak yabancı transferi yaparken ince eleyip sık dokumak zorundasın ki halı ipek halı olsun, kıymetli olsun.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor